DEZVALUIRI INCENDIARE! Secretarul de stat liberal, Gheorghe (zis Gică ) Păsat, anchetat de DNA şi ANI!

vineri, 21 august 2020

 

Gheorghe (zis Gică ) Păsat, vicepreşedintele PNL Vâlcea, marioneta deputatului Buican, care a ajuns cândva, la limita legii, vremelnic, preşedinte de Consiliu Judeţean şi care acum ocupă postul de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării este un exemplu viu al decadenţei unui partid care propulsat în funcţii publice un asemena ipochimen.

Omul a strîns o avere impresionantă, miliarde de lei vechi bune adunandu-le prin suspiciuni de incalcare ale legilor care ocupă acum paginile unor dosare deschise la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Agenţia Naţională de Integritate.

Manevrele sale de şef care crede că poate manipula primarii din Vâlcea  şi că-i poate păcăli cu aprobarea unor proiecte sau sabotarea lor, cu finanţarea unora şi nefinanţarea altora i-au scos din minţi pe 3 edili vâlceni care, alături de alţi foşti consilieri judeţeni sau foşti colegi de partid a lui Gică au făcut nişte reclamaţii temeinic documentate despre isprăvile financiare ale vremelnicului demnitar liberal.

În minister s-a aflat deja de aceste reclamaţii şi unii din oamenii de acolo se bucură deoarece Gică cu frustrările sale şi aerul de ins provincial parvenit în Guvern i-a deranjat deja pe mulţi funcţionari cu vechime.

Cei de la ANI au rămas de-a dreptul şocaţi când analizând acte, facturi şi ordine de plată au realizat că au de a face nu numai cu o incompatibilitate clară dar şi cu unele aspecte care ar putea interesa procuratura.

Gică Păsat a strîns o avere vânzând echipamente electronice, electronice, făcând montări de aparate de  aer condiţionat sau încălzire, centrale termice si către primării sau instituţii subordonate consiliului judeţean Vâlcea. A facturat şi a încasat miliarde de lei vechi, e drept că fără a avea contracte direct încheiate cu   instituţiile amintite, în timp ce era consilier judeţean şi chiar, potrivit anumitor surse, în timp ce a condus Consiliul Judeţean Vâlcea. Iar acum face acelaşi lucru folosind firma sa pentru a produce teancuri de bani în timp ce este secretar de stat în Ministerul Dezvoltării?!

Chiar şi în perioada regretatului preşedinte Ion Cîlea a vândute echipamente şi le –a montat prin firma sa, SC INTERINSTAL SRL, chiar în sediul Cosniliului Judeţean.

Cei de la DNA au alte ,,cestiuni,, interesante despre Gică Păsat.

Multe din isprăvile sale financiare erau publice în partid cunoscându-le nu numai câţiva colegi  din consiliul judeeţan dar şi preşedinteele filialei liberale, deputatul Cristian Buican, care l-a manevrat cum a vrut el pe acest individ tocmai pentru că-l ştia vulnerabil.

Acum poate cei de la ANI vor pune capăt, măcar temporar, carierei sale politice constatând incompatibilitatea şi interzicându-i prin hotărîre să mai exercite funcţii publice trei ani ( va contesta în instanţă, procesul va dura, dar pînă la urmă va pierde aşa cum au pierdut mulţi alţii aflaţi în situaţii conflictuale chiar mai puţin penibile şi directe).

Cât despre DNA, nu-i dorim domnului Păsat să ajungă nici măcar trimis în judecată, ce să mai spunem de o condamnare, dar îi reamintim că totul se plăteşte pe lumea aceasta...

Nicu Trandafir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe