|miercuri, septembrie 22, 2021
  • Follow Us!

450 de valceni se afla în carantină la domiciliu sau la locația declarată 

carantina coronavirus

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.110 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Astăzi a fost declarat un nou focar la un agent economic din județ. Focarul înregistrează până în acest moment 3 cazuri pentru care au fost realizate anchetele epidemiologice de către reprezentanții DSP Vâlcea, care au emis și recomandări ca: realizarea curățeniei și a  dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor, precum și    recomandări privind purtarea echipamentului de protecție standard de către toți angajații.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 97 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 46 sunt asimptomatice și cu forme ușoare, 47 au forme medii și 4 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 6 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 324 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 11.560 de teste. Astăzi  au fost înregistrate 135 de rezultate negative.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 42 de decizii de izolare și 55 de decizii de carantină, în prezent, 450 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 169 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolarii la domiciliu).

Leave a Response