Statul liberal și infectarea de stat

joi, 2 iulie 2020

FB_IMG_1593698274635
Cu aproape 500 de noi infectați pe zi, pandemia a atins un nou nivel în România. Oficialii se străduiesc să acrediteze ideea că populația a exagerat cu relaxarea. Pot avea dreptate, dar nu înainte de a face public motivul pentru care aceiași oficiali au generat relaxări pe care nu le-a cerut nimeni, cum este aceea cu spectacolele pentru 500 de participanți. Apoi, tot oficialii ar trebui să ne explice ce este cu aceste focare de infecție din spitale și ce au făcut ei pentru a stopa apariția și dezvoltarea lor.
Dacă vor disciplină față de reguli și respect față de munca lor, oficialii, fie ei medici sau politicieni, ar trebui să arate mai mult respect față de efortul pe care îl fac milioane de români să treacă cu bine prin această pandemie.
Încă de la începutul acestei crize, oficialii statului român au tot vorbit și au tot amenințat, mereu în aceeași direcție. Ori către populație, în general, ori, mai nou, către proprietarii de magazine și de terase, cei care ar trebui lăsați fără autorizație de funcționare pentru punerea în pericol de infectare cu coronavirus.
Nu se aude nimic despre proprietarul spitalelor de stat și de instituțiile statului, acolo unde nu se respectă decât rareori regulile de protecție. Statul își umflă mușchii din nou împotriva populației și a proprietății private și se face că nu observă că pericolul cel mare se află în continuare în instituțiile lui, acolo unde nu este în stare să impună nicio regulă. N-am auzit de nicio amendă dată unui funcționar sau instituției unde lucrează el.
Eu vă îndemn pe toți să fiți mai prudenți decât ne cer specialiștii. Să vă protejați sănătatea prin toate mijloacele posibile și să nu lăsați garda jos decât atunci când virusul acesta va dispărea. Nu pot să trec ușor însă peste faptul că statul se face că nu vede că focarele cele mai puternice de infectare se petrec chiar în ograda lui și că nu face nimic pentru a ne asigura că nu ne infectăm mergând în spitale, plătindu-ne taxele sau fiind ținuți ca sardelele prin vămi.

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe