|joi, octombrie 6, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 30.07.2020 

soparla-cu-volanas
  • Putem spune despre patronul SC Nordic Impex SRL, Grig Crăciunescu, că este „abonat” la contracte cu statul, având încheiate anul trecut mai multe contracte cu diverse instituții din Vâlcea, Sibiu și Craiova. Astfel, cu următoarele instituții, liberalul Crăciunescu a avut contracte de „livrare marfă”: DGASPC Sibiu (3,45 miliarde lei vechi), Spitalul Județean Vâlcea (5 miliarde lei vechi), Spitalul de Psihiatrie Sibiu (210 milioane lei vechi), Spitalul Horezu (461 milioane lei vechi), Spitalul Clinic Craiova (263 milioane lei vechi), Spitalul Filantropia Craiova (600 milioane lei vechi), etc. Împreună cu soția lui (care este angajată la aceeași firmă), consilierul local liberal Grigore Crăciunescu a ridicat anul trecut de la SC Nordic Impex SRL suma de peste 1,3 miliarde lei vechi sub formă de salarii și dobânzi, la care se adaugă 131 milioane de lei vechi de la Consiliul Local. La mai multe bănci, Grigore Crăciunescu are depozite bancare sau plasamente financiare în sumele de 12.000 euro, 50.000 de dolari, precum și de 2,4 miliarde de lei vechi.

 

  • Primarul din Lăpușata, Nicolae Joiță, a acordat în 2018 sprijin financiar de 100 milioane de lei vechi către parohiile de pe raza unității administrativ-teritoriale cu nerespectarea, în totalitate, a prevederilor legale, conform constatărilor Curții de Conturi. La Primăria Lăpușata au mai fost descoperite diferențe de 30 miliarde de lei vechi, rezultate din reevaluarea activelor fixe și care… nu au fost înregistrate în contabilitatea instituției. La nivelul Primăriei, controlul intern managerial nu a fost organizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, deoarece: nu toate procedurile operaţionale elaborate au fost aduse la cunoștința persoanelor implicate în aplicarea acestora; nu s-a elaborat regulamentul de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al primarului; fișele posturilor nu sunt actualizate. La Primăria Lăpușata, nu s-a organizat auditul public intern în conformitate cu prevederile Legii nr. 672/2002, deși aceasta a efectuat plăți în anul 2018 care au depășit pragul de 100.000 euro.

 

  • Lucrările de pe DN7, Valea Oltului, Câineni Mari, se desfășoară în ritm alert pentru finalizare și reluarea circulației pe ambele sensuri în zona afectată de surparea zidului de sprijin. Se lucrează în paralel la forajul coloanelor și la armarea radierului noului zid de sprijin. CNAIR își cere scuze pentru disconfortul creat șoferilor și asigură că lucrarea se va finaliza înainte de termenul prevăzut în contract.

Leave a Response