Sparle si soparle, 02.07.2020

miercuri, 1 iulie 2020

• În atenția conducerii Primăriei Râmnicului! Personalul care se ocupă de pagina oficială de Facebook a instituției a „uitat” să transmită în direct ședința Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea desfășurată marți, 30 iunie, privând astfel mai mulți oameni de informații vitale despre problemele dezbătute și proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi. Abia după o jumătate de oră s-a intrat „live”, când se discuta la... punctul 15 de ordinea de zi. Reamintim că, de 4 luni, de când a început pandemia, şedinţele Consiliului Local au loc la Filarmonica „Ion Dumitrescu”, avându-se în vedere măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Totuși, s-a stabilit ca, pentru asigurarea caracterului public al şedinţei, să fie luate de către conducerea Filarmonicii măsurile tehnice necesare transmiterii online a acesteia.
• Conducerea CNAIR a anunțat stadiul actual al secțiunilor 2 și 3 ale autostrăzii Sibiu-Pitești, de pe Valea Oltului, care străbat județul Vâlcea. Sectoarele montane ale autostrăzii - cele mai grele, cu opt tuneluri și numeroase viaducte și poduri pe Valea Oltului - acestea sunt în stadii diferite. „Pe Lotul 3 suntem în stare avansată cu pregătirea documentației. În luna august sperăm să avem licitația urcată pe SEAP”, a declarat Gabriel Budescu, director în cadru CNAIR pe zona de studii și investigații. „Lăsăm vreo 45 de zile în SEAP, fiind o lucrare grea, pentru depunerea ofertelor și clarificări la documentație”, a completat și Mariana Ioniță. „Pe lotul 2 avem acum un contract cu BEI-Passa pentru analiza informațiilor geotehnice. Până la sfârșitul anului sperăm să avem și aici licitația”, a detaliat Gabriel Budescu. „Până la sfârșitul acestui an dorința noastră este ca cele două tronsoane care au rămas să fie pe SEAP în procedură de achiziție publică. Sunt circa 70 de kilometri. Astfel sperăm ca la anul să avem contracte în proiectare și în execuție de la un cap la altul Sibiu-Pitești”, a conchis Mariana Ioniță, directorul CNAIR.
• Recent Consiliul Județean Vâlcea a pus în dezbatere publică următoarele propuneri: proiect de hotărâre privind modificarea anexei nr. 9 la Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 228/23.12.2019, care cuprinde taxele şi tarifele privind unele servicii efectuate de Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea în anul 2020; proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe