River Plaza Mall, situatie financiara DEZASTRUOASA!

duminică, 12 iulie 2020

River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea continuă să fie o mare PROBLEMĂ financiară pentru portughezii de la compania Sonae Sierra

Prin publicarea rezultatelor financiare obţinute anul trecut de către SC River Plaza Mall SRL din Bucureşti, proprietara clădirii River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea, se confirmă că firma a avut în continuare pierderi şi datorii mari. Astfel, societatea a înregistrat în 2019 pierderi de 3,5 milioane de lei, datorii totale de 90 milioane de lei, cifră de afaceri netă de numai 11,1 milioane de lei, iar veniturile totale ale SC River Plaza Mall SRL au fost de 11,7 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2019, societatea avea următoarele elemente de bilanţ: active imobilizate - 102 milioane de lei, creanţe - 1,6 milioane de lei, un capital social subscris şi vărsat de 38,3 milioane de lei, nici un salariat şi tipul de activitate „Dezvoltare (promovare) imobiliară”.
Spre comparație, SC River Plaza Mall SRL a înregistrat în 2018 pierderi de 1,1 milioane de lei, cifră de afaceri netă de 11,2 milioane de lei și venituri de 12 milioane de lei. În anul 2018, Adunarea Generală a Asociaţilor de la SC River Plaza Mall SRL din Bucureşti a ales trei noi administratori, respectiv pe Pedro Jose D-Homme Caupers, Athanasios Efthymiopoulos și Joaquim Fernando De Castro Ribeiro, toți cu un mandat până la data de 31 mai 2022. În 2015, compania Sonae Sierra a realizat un aport de capital social străin din Olanda în sumă de 720.000 euro pentru SC River Plaza Mall SRL, proprietarul clădirii River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea. Sonae Sierra deţine 50 de centre comerciale şi este prezentă în 12 ţări. De asemenea, compania administrează peste 70 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,8 miliarde de euro şi cu o suprafaţă totală închiriabilă de 2,3 milioane mp.
În anul 2007, atunci când a cumpărat River Plaza Mall, grupul portughez Sonae Sierra a raportat un profit consolidat net global de circa 164 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Rezultatele financiare ale companiei au fost consolidate de achiziţiile unor noi centre comerciale şi prin creşterea valorii proprietăţilor imobiliare, deţinute în patru ţări. În cursul lunii mai 2007, River Plaza Mall Râmnicu Vâlcea a fost vândut unei companii mixte din Portugalia şi Marea Britanie contra unui preţ de 42 milioane de euro.
(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe