Procurorii DIICOT şi poliţiştii italieni au descins la infractori informatici din Valcea

miercuri, 8 iulie 2020

Fraudă informatică şi spălare de bani! In dimineata zilei de 7 iulie, procurorii DIICOT si politisti de la Polizia Postale Genova au descins în Râmnicu Vâlcea şi în comuna Dăeşti, vizaţi fiind doi bărbaţi în vârstă de 52 si 37 de ani si o femeie de 49 de ani. Pe numele suspecţilor exista mandate europene de arestare.

“Din cercetările efectuate de Parchetul Genova a rezultat faptul că 4 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în fraudă informatică și spălare de bani, iar în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019 ar fi comis fraude informatice prin intermediul mai multor platforme online, prin postarea de oferte false.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.600.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, 6 laptopuri, 8 tablete, 2 harduri externe, un card microSD, o colecție numismatică și mai multe documente.

Totodată, a fost pus sechestru asigurător pe un apartament și un autoturism” – se precizează într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe