Percheziții la firme de tip fantomă, in Valcea si alte judete, cu prejudiciu imens

marți, 14 iulie 2020

Directia de Investigare a Criminalității Economice a facut aproape 50 de percheziții în două dosare de evaziune fiscală, fiecare cu un prejudiciu adus bugetului de câte 3 milioane de euro.

Potrivit Poliției Române, prima acțiune are loc într-un mare centru comercial din județul Ilfov și vizează tranzacții mari de mărfuri din China și Turcia în spațiul intracomunitar, fără plata TVA.

În acest dosar, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice fac 14 percheziții, având suspiciunea că, în perioada 2019-2020, mai multe persoane au pus în aplicare un mecanism evazionist, pentru a obține avantaje de natură fiscală (TVA și impozit pe profit datorate statului), prin comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, în cadrul activității de „import-cargo” derulată de prin intermediul a 7 societăți comerciale.

Practic, firmele derulau tranzacții comerciale fictive cu articole de îmbrăcăminte, textile, încălțăminte, jucării și articole de uz casnic, de proveniență din import (Turcia și China), la comanda unor clienți/beneficiari reali din România.

A doua acțiune vizează o grupare ce achiziționa materiale textile din spațiul intracomunitar, ce ulterior erau prelucrate, la negru, în fabrici de confecții din Dolj, Vâlcea și Ialomița.

Marfa făcută la aceste fabrici era comercializată în mediul online, fără a fi declarate veniturile către bugetul de stat.

În acest caz se fac 35 de percheziții, prejudiciul fiind de 3 milioane euro.

Gruparea a acționat în perioada 2016 - 2020, realizând activitatea infracțională prin intermediul a 27 de societăți comerciale, în numele cărora se vindeau articole vestimentare în mediul on line, care se livrau prin intermediul firmelor de curierat cu plata ramburs. Ulterior, sumele astfel încasate erau transferate succesiv și retrase în numerar de la bancomatele unor unități bancare și însușite de membrii grupării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe