Mircia Gutau: Mesaj cu ocazia Zilei Imnului National

miercuri, 29 iulie 2020

29 iulie 2020

 

Mesaj cu ocazia Zilei Imnului National

 

Anul acesta, sărbătoarea cântecului ”Deşteaptă-te, române!” – simbol naţional născut aici, acum 172 de ani – se desfăşoară altfel decât în anii precedenţi. Cu temeri fireşti, cu maximă responsabilitate, dar cu speranţa că vom reveni, cât mai repede, la normalitate. Acestea sunt armele noastre cele mai eficiente împotriva molimelor acestor vremuri, atât cele care ne îmbolnăvesc trupurile, cât şi cele care ne otrăvesc minţile.

 

Acum 172 de ani, pe locul actualului Parc Zăvoi, râmnicenii au dat naştere Imnului Naţional de astăzi într-un context – am putea spune – asemănător celui de astăzi. Erau multe temeri faţă de intervenţii armate potrivnice şi responsabilitate pe măsură din partea diriguitorilor de atunci ai urbei. Dar era, mai ales, multă speranţă. Iar puterea uriaşă a acestui sentiment minunat a făcut ca ”o muzică vocală cu nişte versuri preafrumoase puse pe un ton naţional plin de armonie şi triumfal” să intre direct în istoria românilor şi să rămână acolo ca unul dintre cele mai importante simboluri ale Naţiunii.

 

Dincolo de semnificaţia istorică extraordinară a acestui moment, rămâne exemplul înaintaşilor noştri de atunci: cu responsabilitate, cu speranţă, trecând peste greutăţile vieţii şi, mai ales, ÎMPREUNĂ, au reuşit să dea naştere la ceva minunat, care a străbătut vremurile până la noi şi o va face şi de aici înainte. Să le mulţumim celor de dinaintea noastră pentru un astfel de îndemn şi, la rându-ne, să ne străduim să ne comportăm pe măsura exemplului lor, pentru mai binele acestor locuri.

 

La mulţi ani Imnului Naţional!

 

La mulţi ani Râmnicului şi locuitorilor săi extraordinari!

 

Mircia GUTĂU

Primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe