|vineri, mai 27, 2022
  • Follow Us!

Marea durere a Mariei Ciobanu! Casa natală din Vâlcea a fost demolată de un frate, iar pe locul ei e acum un grajd! 

maria-ciobanu-la-tara

Marea artistă Maria Ciobanu s-a născut acum mai bine de 82 de ani în satul Hotăroaia, din județul Vâlcea. Astăzi, pe locul case natale a solistei este un grajd părăsit.

Marea artistă Maria Ciobanu s-a născut acum mai bine de 82 de ani în satul Hotăroaia (județul Vâlcea), parte a comunei Roșiile, într-un decor de poveste, printre pășuni și livezi, într-o zonă greu accesibilă astăzi cu mașina. Foarte legată de locurile natale, cea supranumită ”Ciocârlia muzicii populare românești” a revenit periodic din America pe melagurile vâlcene, ultima dată acum 3 ani, cu cazia unui spectacol care îi era dedicat de către primăria comunei Roșiile – potrivit wowbiz.ro

Din păcate pentru marea interpretă, revenirea acasă, în locul în care s-a născut și a crescut, este mereu umbrită de faptul că acum, pe locurile natale ale Mariei Ciobanu, nu mai este nimic în picioare, în afară de un grajd părăsit. ”A rămas doar gardul acolo și un fel de grajd vechi, așa e, vechea casă din lemn a fost desfăcută bucată cu bucată și mutată în altă parte de unul dintre frații ei, acum mai bine de 30 de ani”, ne-a dezvăluit un angajat al primăriei din Roșiile.

Și totuși, autoritățile locale încearcă să construiască o casă memorială Maria Ciobanu chiar pe locul în care a văzut lumina zilei marea artistă, mai ales că la ultima descindere în Roșiile Maria Ciobanu a fost de acord cu ideea, sprijinită și de fiul ei Ionuț Dolănescu, alături de care s-a stabilit în Statele Unite în ultimii ani.

fara descriere
fara descriere

Leave a Response