Laboratorul SJU a realizat deja 373 de teste Covid-19

miercuri, 1 iulie 2020

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, până la data de 1 iulie, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 53 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv până acum în Vâlcea, 36 au fost declarate vindecate și externate din unitățile sanitare, cinci au decedat, zece se află internate în spitale dedicate din județ, iar alte două persoane se află internate în unități spitalicești din alte județe.

Dintre persoanele internate în unitățile spitalicești din Vâlcea, șapte se află la Spitalul Orășenesc Horezu, acestea fiind fie asimptomatice (4 persoane ), fie prezintă forme ușoare de boală (3 persoane). Două dintre cazurile internate la Spitalul Horezu sunt persoane confirmate si transportate din alt județ.

La Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, secția Boli Infecțioase, se află în prezent internați sase pacienți confirmați cu Covid-19, unul fiind asimptomatic, patru au forme ușoare ale infecției și unul prezintă o formă medie de boală. Dintre aceștia, doi au fost confirmați și aparțin unui județ aflat în vecinătatea județului Vâlcea.

În secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se afla internați, la acest moment, trei pacienți confirmați cu noul coronavirus, ventilați mecanic, care au fost transferați în Vâlcea din alt județ.

Pe teritoriul județului Vâlcea la această dată, în carantină instituționalizată sunt 12 persoane, alte 1.250 persoane fiind în izolare la domiciliu și sub supravegherea medicilor de familie.

Până acum, la nivelul județului, au fost realizate 3.896 de teste, dintre care 373 (până în data de 29.06.2020) în noul laborator de genetică al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Polițiștii și jandarmii vâlceni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, desfășurând în ultimele 24 de ore 39 de misiuni specifice pentru a se asigura că cetățenii respectă măsurile impuse în această perioadă. Au fost verificate 16 ssocietăți comerciale și 1.107 de persoane, în urma acestor controale fiind aplicate două sancțiuni, cu o valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea la domiciliu și cinci sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Pe această cale, facem din nou apel la cetățenii județului Vâlcea să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu strictețe atât măsurile de igienă și de distanțare socială, precum și recomandările autorităților de a nu părăsi sub nicio formă domiciliu pe perioada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe