Jurnalistul Nicolae Dinescu, premiat de Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania

miercuri, 1 iulie 2020

A intrat în tradiţia Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, ca în fiecare an la începutul concediilor să se organizeze într-un oraş din ţară Gala Premiilor UZPR „ACTA NON VERBA”. Manifestarea se găseşte în acest an la a -VI –a ediţie, având drept scop promovarea Centenarului Uniunii în mediul online, presa scrisă, radio, Tv şi diverse publicaţii, precum şi marcarea zilei Ziaristului Român.
Evenimentul a putut fi urmărit anul acesta, duminică 28 iunie 2020, începând cu orele 20:00, ora României. Cei interesaţi au urmărit evenimentul respectiv accesând una din adresele cunoscute, nu numai de membrii UZPR dar şi de marele public.
Derularea evenimentelor a avut loc într-un cadru extrem de atrăgător, trezind un interes major, nu numai în rândul celor peste 3600 de membrii şi simpatizanţi UZPR, dar şi în rândul marelui public care este alături şi simpatizează, urmărind cu multă atenţie desfăşurarea Seratelor „Eminescu jurnalistul”
Cunoscut este faptul că anul acesta, la 28 iunie 2020 s-au împlinit 80 de ani de când România a pierdut o parte din trupul său, Basarabia(28 iunie 1940-28 iunie 2020).
Un alt eveniment care a marcat ziua de duminică, 28 iunie 2020 l-a constituit tradiţionala acţiune sub genericul Gala Premiile UZPR pentru anul 2019. Distincţia premianţilor s-a numit Acta Non Verba. Cei care vor intra în posesia acestei frumoase, atrăgătoare şi interesante distincţii sunt cei care au promovat în anul 2019, în mod intens Centenarul UZPR (1919-2019), în presa scrisă, online, radio şi televiziune.
Un alt moment înălţător şi deosebit de atrăgător a fost acela că ziua de 28 iunie reprezintă pentru toţi românii, din ţară şi străinătate „Ziua Ziaristului român”.
Este o propunere a UZPR-ului, iar timp de şase ani, organizatorii cât şi întreg colectivul UZPR-ului a marcat şi sărbătorit această importantă zi. Spre surprinderea noastră a tuturor, pe fondul unei supărări profunde această propunere a fost înaintată de patru ori spre a fi adoptată legal de Parlamentul României şi spre surprinderea tuturor a fost amânată şi apoi „respinsă”(!!!???)
Hotărârea noastră a tuturor membrilor UZPR este aceea de a nu renunţa, vom merge înainte. Ne propunem ca la fiecare întâlnire pe plan naţional dar şi zonal să revenim cu materiale scrise sau televizate, prin care să subliniem importanţa acestei zile destinate „Ziaristului român”.
Aşa cum subliniam la începutul acestui material, în continuare au avut loc mărturisiri emoţionante, după opt decenii fără Basarabia. În continuare a fost prezentată „Povestea unui steag tricolor” scrisă şi publicată iniţial în anul 1987 de către regretatul scriitor, realizator de emisiuni radio şi publicist, Ioan Ion Diaconu.
În context a avut loc şi lansarea cărţii purtând un titlu extrem de atrăgător: „Sărbători, tradiţii în România”. Această apariţie editorială apropie actuala generaţie de înaintaşii noştrii.
În sfârşit, evenimentul mult aşteptat a fost primit cu multă plăcere şi satisfacţie de miile de iubitori ai presei scrise şi audio-vizuale.
Distincţia respectivă „Centenarul UZPR –ACTA NON VERBA”, au primit-o cei mai buni dintre cei buni, reprezentând cele 11 secţiuni prezentate publicului de către organizatori. Vă prezentăm mai jos denumirea secţiunilor:
-Publicaţii-reviste-carte-premiant Cornel Cepariu;
-Secţiunea proză-câştigător Miron Manega;:
-Secţiunea televiziune –Nicolae Dinescu, Râmnicu Vâlcea;
-Secţiunea online –câştigător Şerban Cionoff;
-Secţiunea Diaspora-câştigător Alexandru Cetăţeanu;
-Secţiunea foto-jurnalism-premiat Florin Eşanu;
-Secţiunea invitat special –Iuliana Gorea Costin –Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar;
-Desene în nisip în viziunea artistei Mariana Pachis –câştigător Răzvan Onesa;
-Secţiunea muzică –Cristian Botgros şi orchestra Lăutarii –interpretând balada Ciprian Porumbescu;
-Secţiunea regie şi concept –câştigător Teodora Marin;
-Secţiunea Montaj –fericitul medaliat a fost Ovidiu Zamfir.
Întreaga acţiune a fost iniţiată, organizată şi supravegheată de producătorul Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR-ului şi a avut loc sub genericul Serata „Eminescu Jurnalistul”.
Este necesar să amintim şi totodată să fim mândri ca la secţiunea televiziune reprezentantul Vâlcii, prof. Nicolae Dinescu, realizator şi moderator timp de peste 25 de ani în cadrul posturilor de televiziune Vâlcea 1 şi Etalon, a primit această distincţie înaintea unor alte posturi de televiziune care-şi desfăşoară activitatea în diferite oraşe şi localităţi mult mai mari.
Postul de televiziune Etalon a fost menţionat, şi s-a subliniat în repetate rânduri contribuţia sa la realizarea unor momente extrem de interesante vizând promovarea intensă şi decentă a Centenarului UZPR prin toate metodele şi mijloacele pe care le-a avut la dispoziţie acest post de televiziune din Râmnicu Vâlcea.
În încheiere dorim să subliniem faptul că premiile vor fi atribuite fericiţilor campioni, sâmbătă, 11 iulie, la Teatrul de vară din Parcul Herăstrău din Bucureşti când va avea loc Adunarea Generală şi de Alegeri a UZPR.
Postul nostru de televiziune, Etalon cât şi Ziarul de Vâlcea vor fi prezente la eveniment, având posibilitatea ca la întoarcerea acasă să vă prezentăm derularea întregii manifestări ce a avut loc în capitala ţării.
Preşedintele filialei UZPR Vâlcea, prof. Nicolae Dinescu urează tuturor membrilor filialei, susţinătorilor şi simpatizanţilor, multă sănătate, împliniri şi nu în ultimul rând un concediu binevenit.

Conducerea Filialei UZPR Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe