In judetul Vâlcea au fost confirmate 219 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

luni, 20 iulie 2020

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, la data de 20 iulie, situația epidemiologică privind infecția cu noul coronavirus (COVID-19) din județul Vâlcea este următoarea:

- 278 persoane în izolare la domiciliu (din care 11 persoane pentru care a fost recomandată autoizolarea la domiciliu din anchetele epidemiologice desfășurate astăzi);

- 49 persoane internate în unitățile sanitare dedicate din județ;

- doi pacienți internați în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, ambii fiind transferați din alte județe.

De la debutul pandemiei și până acum, pe teritoriul județul Vâlcea, au fost confirmate 219 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre persoanele diagnosticate pozitiv, 46 persoane au fost declarate vindecate (cu 2 teste SARS-CoV-2 negative)

În ultimele 24 ore, un pacient cu test pozitiv au fost externat la cerere dintr-o unitate sanitară de pe teritoriul județului.

În intervalul 17- 19 iulie, au fost înregistrate 16 cazuri noi de îmbolnăvire, printre cei depistați pozitiv aflându-se și o persoană care aparține personalului auxiliar din cadrul Centrului de îngrijire și asistență Zătreni.

De asemenea, în același interval de timp, a fost înregistrat și un deces în rândul persoanelor infectate într-unul din cele două centrele de asistență și îngrijire ale DGASPC declarate focare de COVID-19, fiind vorba de o persoană în vârstă care prezenta comorbidități.

De la debutul pandemiei și până acum, în Vâlcea, au fost înregistrate 10 decese printre cei care au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2

Numărul de teste realizate în județ până la această dată este de 8.302.

Având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu rigurozitate măsurile de protecție sanitară și pe cele de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur.

Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea în mod respectos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem depăși această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe