EXPLOZIE de imbolnaviri cu coronavirus la Valcea!

marți, 14 iulie 2020

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Urmare a creșterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în județul Vâlcea și a apariției mai multor focare cu număr mare de contacți și factori de risc crescuți în cadrul centrelor aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, Direcția de Sănătate Publică a solicitat unităților sanitare din rețeaua COVID-19 revenirea la capacitatea anterioară de preluare a eventualelor cazuri pozitive.

Potrivit Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020, în județul Vâlcea, în rețeau COVID-19 sunt următoarele unități spitalicești: Spitalul Județean de Urgență Vâlcea (secția de Boli Infecțioase); Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăești (un număr limitat de paturi); Spitalul Orășenesc Horezu ( spital suport COVID-19).

Menționăm că în prezent, în spitalele dedicate din județul Vâlcea sunt internate 30 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost diagnosticate în județul Vâlcea.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 46 de cazuri în rândul beneficiarilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Zătreni. A fost înregistrat și un deces în rândul beneficiarilor Centrului de îngrijire Zătreni. O persoană a fost transportată în cursul zilei de sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – secția Boli Infecțioase; decedând în cursul zilei de 12.07.2020 în secția ATI. Până în acest moment au fost înregistrate 74 cazuri pozitive din rândul beneficiarilor centrului.

În ceea ce privește situația din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Bistrița, unde în cursul weekendului au fost diagnosticate pozitiv 10 persoane (6 beneficiari și 4 infirmieri), acestea se află în prezent sub supravegherea medicală a personalului medico-sanitar și auxiliar din cadrul centrului, în funcție de evoluția clinică urmând ca medicul de la Spitalul Județean de Urgență sectia Boli Infecțioase, care coordonează această activitate, să decidă dacă aceștia vor fi transferați la o unitate sanitară dedicată în vederea evaluării medicale suplimentare sau internării, în funcție de forma afecțiunii.

De asemenea, au fost înregistrate încă două focare cu număr redus de cazuri (3-7 cazuri) la doi agenți economici și un focar familial (3 cazuri).

De la debutul pandemiei și până acum, dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus în județ, șapte au decedat, iar două persoane sunt internate în spitale din alte județe.

La această dată, 714 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu. Nu sunt înregistrate persoane în centrele de carantină institutionalizată de la nivelul județului.

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, facem apel la cetățenii județului să respecte măsurile de protecție sanitară și pe cele de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur.

Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea în mod respectos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe