|sâmbătă, august 13, 2022
  • Follow Us!

Daniela Otesanu, deputat PSD: De la CCR, la promulgare! 

Daniela Otesanu Parlament

Încă 4 legi importante, atacate la CCR de PNL, pleacă la promulgare. Dintr-un șir, deja prea lung de legi propuse de PSD, adoptate în Parlament și asupra cărora CCR s-a pronunțat, sunt și cele care se referă la:
1. Modificarea Legii 17/2014, cu privire la vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole, cu măsuri de reglementare a actelor comerciale privind terenurile agricole din extravilan, stipulându-se dreptul de preemțiune la vânzarea unor astfel de terenuri și acordând astfel șanse mai mari investitorilor români;
2.Corelarea salariului minim pe economie cu valoarea coșului minim pentru un trai decent;
3. Dublarea alocațiilor pentru copii, lege care trebuie promulgată imediat de președinte pentru a putea intra în vigoare la data de 1 August 2020; de menționat este faptul că decizia CCR pe această lege inițiată de PSD a fost unanimă;
4.Suspendarea pe termen de 2 ani a vânzărilor firmelor cu capital de stat sau majoritar de stat; deja se discuta “aprins” despre posibilitatea vânzării CEC BANK și EXIM BANK.
Nu vânzarea acestor societăți trebuie să constituie prioritatea guvernului PNL ci măsuri concrete de acțiune împotriva COVID-19, măsuri de relansare economică. Suntem într-o situație critică, economia mai mult scârțâie decât merge, ramuri importante ca aport în PIB, cum ar fi turismul și agricultura, sunt în degringoladă.
Acestea sunt adevăratele priorități, nu bazaconiile cu care ieșiți pe posturi în fiecare zi, stimați guvernanți PNL!

Daniela Otesanu, deputat PSD de Valcea

Leave a Response