Constantin Rădulescu: Consiliul Județean va premia elevii care au obţinut media 10 la examenele de Bacalaureat şi la Evaluarea naţională

duminică, 26 iulie 2020

 

Peste câteva zile, Consiliul Județean Vâlcea va aporba propunerea de acordare a unor stimulente financiare elevilor din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Vâlcea, care au obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat şi la Evaluarea naţională la finalul anului şcolar 2019-2020, a cuantumului stimulentului financiar, a elevilor beneficiari, precum şi a sumei aferente cheltuielilor necesare pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului. Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 178/20.10.2019 a fost aprobat Regulamentul de acordare a stimulentelor financiare elevilor din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Vâlcea, care au obţinut distincţii, medalii şi premii speciale la competiţiile şcolare, media 10 la examenul naţional de Bacalaureat sau la Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a. În anul şcolar 2019-2020 elevii din unităţile şcolare de învăţământ preuniversitar din Judeţul Vâlcea, au obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat şi la Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Pornind de la aceste aspecte coroborate cu dispoziţiile legale mai sus precizate, propunerea de punere în aplicare a acestora va face posibilă evidenţierea unor exemple pe care tinerii să le urmeze şi va constitui, în acelaşi timp, o sursă de sprijin. Sumele care fac obiectul proiectului de hotărâre vor fi asigurate din bugetul propriu al judeţului Vâlcea.

Prin adresa nr. 10417 din 14 iulie 2020, Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea să comunice situaţia centralizată a elevilor din judeţul Vâlcea, care au obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat şi la Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, în anul şcolar 2019-2020. Ca răspuns la adresă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea comunică prin adresa nr. 3308 din 20.07.2020, situaţia numărului de beneficiari, după cum urmează: 20 de elevi care au obtinut media 10 la Evaluarea naţională; 17 de elevi care au obţinut media 10 la Examenul naţional de Bacalaureat.

În raport cu resursele financiare ce pot fi utilizate din bugetul propriu al Judeţului Vâlcea, în scopul menţionat, președintele Costi Rădulescu propune ca pentru elevii care au obtinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat cuantumul stimulentului financiar să fie de 1000 lei net, iar pentru elevii care au obtinut media 10 la Evaluarea naţională să fie de 800 lei net. Acordarea stimulentelor financiare se va realiza, conform Regulamentului aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 178 din 02.10.2019, într-un cadru festiv, suma necesară organizării evenimentului se estimează la 2000 lei şi va fi asigurată din bugetul propriu al Judeţului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe