ANI a sesizat Parchetul Brezoi cu privire la un conflict de interese la un funcționar public din cadrul Primăriei Călimănești

joi, 16 iulie 2020

Zilele trecute, Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese în materie administrativă în cazul unui funcționar public în cadrul Primăriei Orașului Călimănești și a sesizat organele de urmărire penală. Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, Județul Vâlcea, cu privire la posibila încălcare de către Ilie Nemeș, funcționar public în cadrul Primăriei Orașului Călimănești, Județul Vâlcea, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal (în vigoare în perioada de referință).
În calitate de membru al Comisiei de recepție, Ilie Nemeș a semnat procesul verbal de recepție al lucrării „Campus Școlar la G.Ș.E.A.S. Călimănești”, din data de 15 iulie 2016, având un interes de natură patrimonială pentru soția acestuia, în calitate de diriginte de șantier. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (forma în vigoare începând cu data de 28.07.2017). Ilie Nemeș a fost informat de ANI despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.
(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe