Acționarea cu convertizor de frecvență a motoarelor, mai avantajoasă și economică

vineri, 3 iulie 2020

Acționarea cu convertizor de frecvență a motoarelor, mai avantajoasă și economică

Reducerea costurilor la energia electrică și economiile specifice sunt un interes general astăzi pentru cele mai multe companii, fapt datorat prețurilor în creștere, dar și reglementărilor legislative vizavi de eficiența energetică.
Din dorința de a identifica o soluție la această situație, tot mai mulți s-au orientat spre variantele propuse de piață pentru reglarea turației motoarelor în diverse aplicații: de aerisire și climatizare, de încălzire, de pompare, etc. În acest sens de interes major în prezent sunt convertizoarele de frecvență, elemente regăsite în modele variate și în portofoliul magazinului BracoMotoareElectrice.ro.

Acționarea cu convertizor a motorului, o soluție la îndemână pentru economisirea energiei

Iată că, deși există o soluție practică și eficientă pentru economisirea energiei, prea puțini o iau în considerare și aleg să continue căutarea surselor alternative de energie, respectiv de noi tehnici prin care să facă economie.
Cu o experiență bogată în producția de motoare într-o gamă variată și cunoștinte de specialitate, BRACO M.E.S. vine în întâmpinarea publicului larg cu convertizoare de frecvență, motoreductoare, dar și alte produse care pot spori productivitatea, reducând în paralel cheltuielile.
Prin procesul de actionare cu convertizor al unui motor, viteza de rotație a acestuia, de curent alternativ, este comandată și controlată mai eficient. Rolul unui astfel de echipament electronic este de a regla frecvența și mărimea tensiunii de alimentare a motorului.
Știați că în jur de 65% din toată energia electrică de care au nevoie consumatorii industriali revine motoarelor electrice? Există tot felul de soluții prin care se urmărește reducerea consumului - utilizarea de vane, de valve pentru debitele fluidelor, de ventile sau clapete pentru reglarea debitului volumetric, etc. Acestea se dovedesc însă insuficiente.
Principalul motiv al acționării cu convertizor este controlarea motorului pentru reducerea consumului de energie electrică. Timpii în care linia de producție este oprită sunt reduși pentru a optimiza procesele industriale. În acest fel și nevoia de mentenanță este redusă, iar echipamentele pot fi exploatate pentru un timp mai îndelungat.
Vorbim deci despre un factor de putere mare, unul care are astfel capacitatea de a elimina nevoia de a folosi alte echipamente externe. Mai mult decât atât, această soluție este și mai sigură pe termen lung.
În funcție de aplicația în care este utilizat un motor, pentru fiabilitate crescută, ajutorul specialiștilor BRACO M.E.S. privind instalarea unui invertor - un alt concept utilizat pentru convertizor, nu este de neglijat. De altfel, cei interesați regăsesc online, pe site-ul bracoMotoareElectrice.ro și un scurt ghid pentru a face alegerea potrivită. Aici se regăsesc informații ce vizează caracteristicile de urmărit pentru ca selecția să fie inteligentă.
Consultanța nu este disponibilă doar în cazul invertoarelor, ci și pentru cei interesați de motoreductoare Braco sau orice alte produse menite să sporească fiabilitatea și durata de viață a echipamentelor și mașinăriilor diverse.
Atunci când detalilie tehnice ale soluțiilor identificate corespund întocmai cu necesitățile, există siguranța că funcționarea va fi optimă, iar exploatarea de durată. Indiferent de tipul motorului de interes și de particularitățile acestuia, pe site-ul bracomotoareelectrice.ro cei interesați beneficiază de calitate la prețuri echitabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe