|joi, octombrie 6, 2022
  • Follow Us!

Doi hoţi din Valcea au dat lovitura la Oradea: Au spart 7 apartamente şi au furat bani şi bijuterii de peste 50.000 lei 

blocuri-generic-oradea-21072020

Doi hoţi din Vâlcea care, în luna ianuarie, într-o singură săptămână, au spart 7 apartamente în diferite cartiere din Oradea de unde au furat bani, ceasuri, gablonţuri şi bijuterii de peste 50.000 lei, dar şi complicea lor, care i-a ajutat să vândă o parte din bunurile furate, au fost identificaţi de poliţiştii orădeni, dosarul penal deschis în acest caz fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a celor trei – relateaza ebihoreanul.ro

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cazul a intrat în atenţia poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Infracţiunilor Contra Patrimoniului Oradea la începutul lunii ianuarie, după 7 spargeri de locuinţe reclamate în mai multe cartiere din Oradea.

Modul de operare a fost acelaşi în toate cazurile: hoţii au intrat în casă forţând sistemele de închidere a geamurilor termopan cu o şurubelniţă, iar din toate au luat doar bani, bijuterii, gablonţuri şi ceasuri, lucruri uşor vandabile.

Paguba a fost serioasă. Dintr-un apartament spart pe 9 ianuarie, de pildă, s-au furat 15 grame de bijuterii din aur, ceasuri de mână și alte bunuri, în valoare totală de 3.000 de lei. Pe 10 ianuarie, hoţii au luat dintr-un alt apartament 30 de grame de bijuterii din aur, 100 de dolari, 200 de euro, 5 ceasuri de mână și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 10.000 de lei.

În aceeaşi zi, dintr-un alt apartament, s-au furat 20 de grame de bijuterii din aur, mai multe ceasuri de mână, gablonţuri, bijuterii din argint și alte bunuri, în valoare totală estimată la 10.000 de lei. Pe 17 ianuarie, într-un alt cartier, hoţii au spart un apartament de unde au plecat cu 500 de euro, 3.600 de lei, aproximativ 15 grame de bijuterii din aur, ceasuri de mână și alte bunuri.

În urma investigaţiilor declanşate în caz, poliţiştii orădeni au reuşit să-i dibuiască câteva luni mai târziu pe autorii furturilor, cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi cu suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei Oradea.

Autorii spargerilor sunt doi “turişti”: Venus Cosmin Cucoş, un tânăr în vârstă de 24 de ani din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, şi Costin Gug, un bărbat din comuna Mătăsari, judeţul Gorj. Ambii au fost eliberaţi din închisoare anul trecut. Primul avea condamnări numeroase pentru furturi, în timp ce Gug a fost închis pentru tâlhărie şi viol.

La momentul anchetei derulate de poliţiştii orădeni, cei doi fuseseră arestaţi deja de poliţiştii din judeţul Dolj, după ce au spart mai multe apartamente în Craiova, şi erau deja în atenţia poliţiştilor din alte judeţe, pentru fapte similare comise în mai multe localităţi din ţară.

În cazul furturilor comise la Oradea, Cucoş intra în locuinţe în timp ce Gug îi asigura transportul şi stătea de pază în timpul furturilor, iar cei doi au avut şi un complice care i-a ajutat să-şi vândă prada. Este vorba despre o tânără în vârstă de 26 ani din comuna Auşeu, inculpată acum pentru tăinuire în formă continuată. “În perioada 9 – 17 ianuarie, aceasta ar fi primit de la cei doi bărbaţi diverse bunuri provenite din patru dintre infracțiunile de furt comise de aceştia şi i-ar fi ajutat la valorificarea acestora, deşi ar fi cunoscut proveniența bunurilor, fiind plătită de către aceştia pentru ajutorul dat”, se precizează în informarea Poliţiei Bihor.

Prejudiciul a fost recuperat parţial de poliţiştii orădeni.

Dosarul a fost înaintat acum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei persoane.

Leave a Response