Sporturi acvatice mai puțin cunoscute, dar cu beneficii majore

marți, 23 iunie 2020

 

Sportul este unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care oamenii și le pot forma încă de mici. Printre activitățile care aduc un beneficiu major sunt cele acvatice. Acestea te vor ajuta la o dezvoltare armonioasă a corpului, dar și a minții, antrenând spiritul de echipă și fair-play, dar ajutându-te și să slăbești, dacă acesta este motivul pentru care te antrenezi.

Dacă te gândești să începi să practici un sport acvatic, mai jos vei găsi câteva informații utile despre cele mai puțin cunoscute în România.

Alegerea unui sport acvatic

 

Există o mulțime de sporturi mai ciudate, iar cele acvatice au început să ia amploare și în România, iar dacă ai de gând să te pregătești să începi o astfel de activitate, aici găsești o selecție mică, dar interesantă de asemenea activități.

Wakeboarding

Wakeboarding-ul este un sport relativ nou în România, de aceea, dacă vrei să îl practici, acum ar fi cel mai bun moment să începi, mai ales dacă locuiești la malul mării. Acesta este o combinație de schi nautic și snowboarding, așadar este o activitate inedită care te poate ajuta să îti dezvolți atât mușchii corpului, cât și echilibrul. Este puțin mai costisitor decât altele, pentru că nu presupune echipament foarte complex, atenția fiind îndreptată către ambarcațiunea care trage placa și pe care o poți închiria cu ora.

Polo pe apă

Pentru că nu toată lumea locuiește la mare, există și activități pe apă care se pot desfășura în orașe care au bazine de înot. Un astfel de sport este polo - water polo - care a fost creat de britanici. Acesta, deși este destul de cunoscut și în România, nu este atât de des practicat, deși beneficiile sale sunt numeroase, indiferent dacă ești o persoană tânără sau trecută de prima tinerețe căreia îi place să înoate. 

Mișcarea în apă este recomandată pentru a evita problemele cu articulațiile, pentru dezvoltarea armonioasă a corpului și chiar pentru a-ți face noi prieteni printre co-echipieri. Dacă te gândești că va trebui să cumperi echipamente pentru water polo, acestea nu presupun decât o minge, slip sau costum de baie și o cască, însă costurile lor nu sunt atât de ridicate.

Surfing

Dacă îți plac foarte mult valurile, surfingul poate fi sportul pe care să începi să îl practici de vara aceasta. Acesta solicită atât mușchii picioarelor, cât și ai abdomenului, fiind potrivit  atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Aici trebuie să ai în vedere echipamentul puțin mai scump, deoarece o placă bună este mai costisitoare, însă, odată aflat pe val, nu vei mai ține cont de nimic altceva decât de senzațiile puterince oferite de acesta.

Sportul este o activitate care poate fi începută la orice vârstă, iar cele acvatice au nenumărate beneficii atât pentru persoanele în vârstă, cât și pentru cele mai tinere. De asemenea, mișcarea în apă este mult mai puțin solicitantă pentru articulații. Dacă te gândești la o activitate mai puțin cunoscută, nu ezita să încerci una dintre cele enumerate mai sus.

Sursa foto: Pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe