Sparle si soparle, 11.06.2020

miercuri, 10 iunie 2020
  • Garda de Mediu Valcea a demarat verificari la padurile dintre lacul Vidra si Obarsia Lotrului, ce apartin ministrului Finantelor, Florin Citu, dar sunt revendicate de statul roman care a atacat in instanta titlul de proprietate al familiei Citu. De aici au fost taiate la ras, prin tot felul de smecherii birocratice, zeci de hectare de padure seculara – mii de metri cubi de lemn. Comic este faptul ca sef la Garda de Mediu Valcea este Ion Bazac, un politruc liberal, yesmen al presedintelui PNL Valcea, Cristian Buican. Asadar, Citu va fi spalat ca la Nufarul de Bazac! Procurorii DNA, cei cinstiti, trebuie sa intre urgen pe firul afacerii!

 

  • Încă de la începutul acestui an, administratorii SC Băile Govora SA (societate ce deține printre altele hotelurile Palace, Belvedere, Parc și alte unități turistice în stațiune) au decis revocarea din calitatea de administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Băile Govora SA a lui Mihai Handolescu. Tot administratorii au desemnat-o în calitate de administrator al societăţii pe Anuța Handolescu (fost prefect de Vâlcea în perioada 2004-2006), provizoriu, până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din luna iunie 2020. Administratorii SC Băile Govora SA au mai aprobat componenţa noului consiliu de administrație al societăţii, ce are următoarea alcătuire: Constantin Doru Stănescu - președinte al Consiliului de Administraţie al SC Băile Govora SA; Ioan Socea și Anuța Handolescu - membri.

 

  • Cu toate că deține 8 conturi sau depozite la bănci la BCR Vâlcea în sumă de 4.000 de euro și 600 milioane de lei vechi, directorul general al CET Govora, Ion Roescu, nu... are nici o locuință proprie sau un teren, conform declarației de avere. Ca să nu mai punem la socoteală că directorul CET Govora a încasat anul trecut peste 1 miliard de lei vechi (ceea ce corespunde unui salariu lunar NET de 83 milioane de lei vechi), la care se adaugă 20 milioane de lei vechi ridicați de la Colegiul Energetic și cei 400 milioane de lei vechi câștigați de soția lui din postura de profesoară la Colegiul Economic din Râmnciu Vâlcea.

 

  • Meteorologii au emis miercuri o nouă atenţionare Cod galben pentru ploi torențiale și vijelii în 32 de județe, printre care și Vâlcea. De asemenea, până vineri seară este în vigoare o informare de vreme rea pentru majoritatea zonelor țării, fiind prognozate ploi cu descărcări electrice, vijelii şi izolat grindină. În acelaşi timp, în intervalul 10 iunie, ora 9:30 - 12 iunie, ora 23:00, va fi în vigoare o informare de vreme instabilă în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 35 l/mp. ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menţine ridicată până la finalul săptămânii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe