Mircia Gutău, mereu în mijlocul oamenilor

vineri, 12 iunie 2020

 

Nu știu dacă Râmnicu Vâlcea a avut în istoria lui un primar care să traverseze orașul de peste trei sute de ori pe an. Îl are acum pe Mircia Gutău, cel care face acest lucru în fiecare zi, ca un gospodar care se respectă și ca un ales care are nevoie să se întâlnească tot timpul cu oamenii.
Noi, parlamentarii, suntem cei mai interesați de personalitatea primarilor, pentru că localitățile care ne-au ales pe noi în Parlamentul României se dezvoltă cu contribuția decisivă a primarilor.
Am povestit cândva aici că am contribuit la preluarea salii de sport Traian în patrimoniul primăriei Râmnicu Vâlcea, după ce primarul municipiului preluase în administrare și Arenele Traian. Cel care a făcut ca acest loc să înflorească cu adevărat este tot primarul Mircia Gutău. În urmă cu câteva zile am fost împreună la concertul susținut de filarmonica vâlceană pe modernele Arene Traian. M-a încântat să văd cum zeci de spectatori au venit la Mircia Gutău să-l salute, să-i mulțumească pentru ce face și să-i sugereze locuri din oraș care au nevoie de mâna lui de gospodar. În timp ce mergeam pe stradă spre eveniment, primarul a fost oprit pentru felicitări, printre mulți alții, de un necunoscut care a lăudat frumusețea și curățenia orașului. Primarul i-a mulțumit cu o strângere de mână, fără să știe exact cu cine a vorbit. S-a dovedit la începutul spectacolului că nu era altul decât dirijorul bucureștean al concertului, la care am asistat împreună cu cei peste trei sute de spectatori.
Eu, ca și dumneavoastră, primesc de la prietenii care trec prin oraș aprecieri cu privire la aspectul foarte civilizat și modern al municipiului Râmnicu Vâlcea. Și, de câțiva ani încoace, lumea care vede pentru prima dată orașul vorbește cu mare surprindere despre tinerețea populației lui. Aceasta este una dintre marile schimbări ale modului în care văd străinii orașul în care trăim. Râmnicu Vâlcea din vremea lui Mircia Gutău este în egală măsură și un oraș al pensionarilor și unul al oamenilor tineri, pe care îi poți întâlni la tot pasul, din ce în ce mai mulți, cu din ce în ce mai mulți copii după ei. Cu toții avem de câștigat din administrarea gândită și coordonată de primarul Mircia Gutău și de echipa sa. Cred însă că decisivă pentru acest succes este prezența lui printre oameni. Este cu siguranță cel mai popular și cel mai iubit dintre vâlceni. Este cumva de înțeles de ce adversarii politici care se tot anunță că îl concurează la primărie ezită să iasă în public și să le vorbească oamenilor privindu-i în ochi, cum face Mircia Gutău. Este greu pentru anonimi ascunși pe internet să atragă atenția publicului fără să arate nici pomul pe care l-au sădit, nici casa pe care au construit-o și nici ce mai zice proverbul că trebuie arătat pentru a te bucura de încrederea și de respectul comunității pe care zici că vrei să o conduci.
Mircia Gutău ne poate arăta cu ușurință spațiile verzi din ce în ce mai largi ale Râmnicului, cartierele noi care se dezvoltă și prin investițiile făcute de primărie pe domeniul public și oamenii din ce în ce mai mulți, din ce în ce mai tineri și din ce în ce mai mulțumiți de orașul și de primarul lor.

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe