Inundațiile continuă să facă prăpăd. Mai multe familii, salvate de pompieri din calea apelor

joi, 18 iunie 2020

Misiune dificilă a pompierilor, mai multe persoane au fost evacuate, joi, de pompieri din calea apelor. Ploile abundente au distrus mai multe gospodării în ultimele ore. Probleme au fost și în județele Hunedoara și Vâlcea. De Denisa Dudescu, Salvatorii au intervenit la foc continuu, joi dimineață. Totul după ce mai multe curți, case și subsoluri au fost inundate în Timișoara și județ. Totul în urma ploilor abundente căzute în ultimele ore. Localitatea Fârdea a fost printre cele mai afectate. Mai multe persoane au fost evacuate de pompieri din calea apelor. Intervenție a pompierilor ISU în Fârdea sursa foto ISU Banat „Apa a afectat 13 gospodării, iar pompierii au evacuat 3 adulți și 5 copii din locuințele afectate. De asemenea, salvatorii au evacuat și lucrează în continuare la evacuarea animalelor domestice și bunurilor. Se intervine cu 40 de pompieri, 3 motopompe și se continuă evacuarea bunurilor. Avem solicitări și în alte localități,” a declarat Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Banat. De asemenea, inundat a fost și subsolul secției de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara, potrivit Tion.

În Hunedoara, pompierii au lucrat la foc continuu în ultimele 24 de ore, după ce a fost emis cod roșu de inundații în zona râurilor Mureş şi Strei şi a afluenţilor acestora. O femeie a filmat momentul în care apa mai are puțin și îi ia mașina din fața casei. ”Nici nu îți vine să crezi. Uite mașina”, a spus aceasta plângând.

Strada din fața locuinței s-a transformat într-un adevărat râu. Era imposibil să traversezi. În câteva ore de ploi abundente, mai multe localități au fost măturate de ape. Din fericire nu au existat victime, însă pagubele materiale sunt însemnate. “Peste 120 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad intervin în sprijinul oamenilor cu toată tehnica disponibilă pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă. Au început operaţiunile de extragere a apei din beciuri şi anexe, pompierii fiind coordonaţi din teren de şeful inspectoratului şi prefectul judeţului Hunedoara”, au transmis reprezentanții ISU, potrivit ziarului local Vocea Vâlcii. De asemenea, mai multe drumuri și poduri au fost surpate. Sursa foto| ISU Hunedoara Update: 10:34:Inundațiile au făcut prăpăd în Hunedoara, iar pompierii acționează și joi dimineața pentru a sprijini comunitățile afectate de torenți.

Peste 4.500 de prădători sexuali, trimişi la „muncă în folosul comunităţii” în preajma copiilor. Deputata Oana Bîzgan: „Nu avem cum să trimitem pedocriminalii și violatorii paznici la școală!”   „Douăzeci şi trei de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Gărzii de intervenţie Baru sunt în teren, de la primele ore ale dimineţii, pentru a sprijini comunităţile afectate de torenţii şi viiturile care au măturat ieri zeci de localităţi hunedorene situate, în special, în apropierea afluenţilor râului Strei,” se arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Și în Vâlcea, pompierii abia au făcut față solicitărilor. Toate cursurile de apă sunt monitorizate. O rupere de nori a provocat pagube însemnate în județul Bihor. Apa a curs în şuvoaie pe străzi, după ce sistemul de drenaj a fost depășit. În Rieni, județul Bihor, ploaia a durat aproape două ore. Apa venită de pe versanți a umplut ulițele. În jur de 100 de gospodării au fost inundate. Meteorologii nu au vești bune nici pentru zilele următoare. Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 53 de localități din 23 de județe și municipiul București pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic, zeci de locuințe fiind inundate, a anuntat miercuri dimineața IGSU.
Citeşte întreaga ştire: VIDEO|Inundațiile continuă să facă prăpăd. Mai multe familii din Timiș, salvate de pompieri din calea apelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe