In atentia DNA: Poenaru de la Garda Forestiera i-a aprobat ministrului Finantelor, Florin Citu, "taieri accidentale" de mii de metri cubi de lemn din padurile dintre Vidra și Obîrșia Lotrului

marți, 9 iunie 2020

Situație gravă la Ministerul Finanțelor. Mai multe acuzații au fost făcute la adresa lui Florin Cîțu, ministrul de Finanțe.

Potrivit declarației sale de avere, Florin Cîțu deține împreună cu fratele său 75 de hectare de pădure din comuna Voineasa, județul Vâlcea.

"Bună ziua. Așa arată terenul familiei Cîțu. Tot versantul e chelit. Mergeți acolo, între Vidra și Obîrșia Lotrului, la 1 km de pârtia construită de Udrea. Uitați-vă la cantitatea de lemn tăiat. 2472 mc. Este îngrozitor! Gândiți-vă că la un hectar sunt 300 de mc. Pădurea asta are 80-100 de ani. Scrie acolo că e tăiere accidentală. Adică igienizare. Păi asta ar însemna maxim 50 de mp la hectar, dacă nu e mână criminală. Or aici e! Sunt inginer silvic gradul 3, știu ce spun. Au pus fiole cu feromoni și au uscat tot. Feromonii atrag gândacii din familia ipadae. Acum, în mai, iunie, e sezonul lor. De la o singură fiolă usucă tot pe o rază de un km", se arată într-un mesaj trimis către redacția Ziarului de Valcea.

Din verificările noastre - cel care a aprobat aceste "taieri accidentale" in padurea ministrului de Finante, Florin Citu (care a incasat, normal, zeci de mii de euro din comercializarea lemnului) este liberalul Gheorghe Poenaru, director Garda Forestiera Valcea, fratele consilierului local Mircea Poenaru, vicepreședinte PNL Valcea.

Vom reveni cu amănunte incendiare!

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe