|luni, august 2, 2021
  • Follow Us!

ALERTA MAXIMA! Inca 3 angajate ale DGASPC Valcea, o bucatareasa, o infirmiera si o instructoare de educatie au fost depistate pozitiv cu Covid-19 

alerta-6-1-465x215-e1579200516814

 

Transmiterea intracomunitara a coronavirusului este o realitate crunta si in judetul Valcea, iar masurile de relaxare, lipsite de responsabilitate in randul cetatenilor, fac victime! Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din judetul Valcea a fost lovita zilele acestea de nemilosul virus! Dupa ce saptamana trecuta o infirmiera a institutiei a fost confirmata cu Covid-19, care ulterior a si decedat, iata ca azi, duminica 21 iunie, o veste napraznica a cazut peste Valcea: inca 3 angajate ale Centrului Andreea din cadrul DGASPC Valcea, o bucatareasa, o infirmiera si o instructoare de educatie au fost depistate pozitiv. Imediat cele trei persoane asimptomatice au fost internate la Spitalul Judetean Valcea. Directia de Sanatate Publica Valcea a demarat anchetele epidemiologice pentru stabilirea contactilor directi ai celor trei salariate ale DGASPC. Totodata, s-a luat masura ca toti salariatii Centrului Andreea sa ramana in institutie, in izolare, 2 saptamani, iar ceilalti angajati sa intre in izolare la domiciliu pentru 14 zile. Conducerea DGASPC Valcea a luat masuri urgente de dezinfectie a tuturor centrelor de asistenta sociala din judet si indeamna toti angajatii sa respecte masurile de protectie sanitara – purtarea echipamentului de protectie!

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat recent că „problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate” în România.

„Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenția constă în întreruperea acestui lanț de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinați, izolați”, a spus acesta.

Tiberiu Pirnau

Leave a Response