|marți, octombrie 19, 2021
  • Follow Us!

Alerta! Inca un deces de coronavirus la Valcea 

articol-ghid-coronavirus

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 9 iunie, se prezintă astfel: 14 persoane în carantină instituționalizată, 2.005 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și șapte persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

Totodată, până în acest moment, 26 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, trei au decedat, iar alte două persoane se află internate în spitale din alte județe.

De la ultima informare de presă, a fost înregistrat un caz de îmbolnavire cu SARS-CoV-2 soldat cu deces. Persoana decedată se afla în izolare la domiciliu ca urmare a întorcerii unui membru al familiei din străinătate. DSP Vâlcea a început deja ancheta epidemiologică în acest caz, până în acest moment fiind dispuse măsuri ca: menținerea membrilor familiei în izolare la domiciliu și monitorizarea familiei cu ajutorul medicului de familie.

La secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, în prezent, este internat un pacient care, potrivit reprezentanților Spitalului Județean, este ventilat mecanic.

Polițiștii și jandarmii vâlceni au continuat și în ultimele 24 de ore acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, desfășurând în acest interval de timp 36 de misiuni specifice pentru a se asigura că cetățenii respectă măsurile impuse în această perioadă. Au fost verificate circa 1.600 de persoane, trei dintre acestea fiind amendate pentru nerespectarea

Leave a Response