Adrian Vasilescu: „Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea”

miercuri, 17 iunie 2020

Consilier de strategie al guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a reacționat, marți, după ce CNSAS a stabilit că Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea, conform Libertatea.

„Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”, a declarat Adrian Vasilescu pentru sursa citată.

Acesta a precizat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut de la CNSAS, pe baza unei analize, o decizie de necolaborare.

”E o adeverință la dosar, mai are încă una în 2002 și încă una după 2002 prin care CNSAS confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securități”, a explicat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a adăugat că a existat o cerere adresată către CNSAS de un cetățean al țării, cu drept constituțional de petiție, care a cerut să se reanalizeze calitatea de colaborator sau necolaborator al Securității cetățeanului Mugur Isărescu.

„Domnul Isărescu nu a cerut niciodată o hârtie care să arate că nu a colaborat cu Securitatea”, a adăugat Adrian Vasilescu.

Colegiul CNSAS a aprobat, săptămâna trecută, nota în care Mugur Isărescu este considerat colaborator al fostei Securităţi.

Conform procedurii, CNSAS va sesiza Curtea de Apel Bucureşti pentru a confirma sau să infirma verdictul Colegiului.

Sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe