|luni, august 2, 2021
  • Follow Us!

Valcenii au la dispoziție o linie telefonică de urgență pentru a obține informații utile despre prevenirea și combaterea COVID-19 

APEL-112-1

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

La data de 27 mai a.c., situația epidemiologică din județul Vâlcea, potrivit datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, se prezintă astfel:

  • 362 de persoane aflate în izolare și monitorizate medical la domiciliu, dintre care 50 persoane au intrat în autoizolare în ultimele 24 de ore;
  • 23 de persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 23 de persoane declarate vindecate de la debutul pandemiei;
  • o persoană diagnosticată și internată într-o unitate spitalicească din alt județ;
  • două decese înregistrate de la începutul pandemiei și până acum.

 

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află  internați trei pacienți confirmați cu noul coronavirus, care prezintă forme ușoare ale bolii. Ultimul caz confirmat cu virusul SARS-CoV-2 a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea ieri seară, fiind vorba de o persoană care are și alte afecțiuni medicale și care a fost testată într-un alt județ. La momentul actual, starea acesteia de sănătate este stabilă.

Până la această dată, pentru județul Vâlcea, au fost prelucrate 2.712 teste.

În ultimele 24 de ore, polițiștii vâlceni au continuat, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19 la nivelul județului, obiectivul forțelor de ordine fiind în principal informarea cetățenilor cu privire la noile reguli valabile pe perioada stării de alertă.

Au fost executate 62 de misiuni specifice, în urma cărora au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind libera circulație. Valoarea totală a acestor sancțiuni este de 2.000 de lei.

De asemenea, în acest interval de timp, jandarmi vâlceni au executat misiuni de verificare a unui număr de 73 de persoanelor aflate în izolare la domiciliu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea asigurând, în cooperare cu alte structuri, și măsurile de ordine publică pentru cinci dintre centrele de carantină din județ.

Reaminitim cetățenilor că, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, au la dispoziție o linie telefonică de urgență, 0758 061 438, cu program de funcționare permanent, la care pot apela pentru a obține informații utile despre prevenirea și combaterea COVID-19.

Totodată, pentru recomandări și alte informații, cetățenii pot apela și la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Cetățenii români aflați în străinătate pot solicita informații la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

 

 

 

Leave a Response