VIDEO - Valceni cercetaţi pentru proxenetism şi camată. Acestia ar fi obținut peste 1.000.000 de euro

vineri, 8 mai 2020

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au investigat activitatea infracțională a unor bărbați bănuiți de proxenetism și camătă.

Polițiștii au efectuat, miercuri, 14 percheziții domiciliare în Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru proxenetism și camătă.

Din cercetări a reieșit că 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția.

În perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut aproximativ 1.000.000 de euro, banii fiind trimiși în România prin intermediul unor persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță.

Totodată, în cauză, față de alte două persoane au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Activitațile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea și al Grupării de Jandarmi Mobilă „ Ștefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe