Sparle si soparle, 04.05.2020

duminică, 3 mai 2020
  • În cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, desfășurată în condiții speciale al Filarmonica „Ion Dumitrescu”, primarul Mircia Gutău s-a arătat REVOLTAT de indolența și nepăsarea celor de la CFR și Ministerul Apărării, care lasă mai multe hectare de teren din Râmnic sub invazia... gunoaielor, buruienilor cât casa sau a câinilor vagabonzi. „Pe 7 hectare de teren de la lângă Arenele Traian, cei de la unitatea militară țin acolo niște mașini vechi și clădiri abandonate doar pentru 12 câini. La fel și cei de la CFR care lasă mai multe hectare de teren în paragină, nefolosit, între pasajul Tudor Vladimirescu și strada Nicolae Bălcescu. Este o problemă cu care se confruntă aproape toate primăriile de municipii din țară. În plus, onor conducerea CFR nu a alocat în ultimii ani nici un leu pentru modernizarea aleii pietonale dintre gară și bariera de la Nicolae Bălcescu, care le aparține și care arată dezastruos”, a spus supărat primarul Gutău.

 

  • Cu titlu informativ pentru alegătorii din județul Vâlcea, spunem că deputatul ALDE (!) Dumitru Lovin s-a abținut la votul în Parlament la propunerea legislativă privind abrogarea pensiilor speciale. Numărul celor care beneficiază de pensii de serviciu instituite prin legi speciale este de 184,000 de persoane, iar bugetul total pentru aceste pensii speciale a fost de 6,6 miliarde lei în 2017. În aceste condiţii trebuie amintit că pensiile reprezintă principala cheltuială a bugetului general consolidat, ajungând la 25% din cheltuielile statului (următoarea cea mai mare cheltuială fiind sănătatea care ocupă doar 12% din buget). În prezent, fondul de pensii speciale reprezintă 44% din deficitul total al fondului de pensii publice.

 

  • Printr-o decizie a președintelui Consiliului Județean, a fost aprobat rezultatul evaluării anuale, pentru anul 2019, a activităţii doctorului Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi menţinerea contractului de management al acestuia. De asemenea, prin altă decizie, s-a aprobat rezultatul evaluării anuale, pentru anul 2019, a activităţii lui Edward Stanca, managerul Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti şi menţinerea contractului de management al acestuia, precum și a lui Constantin Marius Lumineanu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Mihăeşti şi menţinerea contractului de management al acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe