Se apropie 1 iunie și cauți cadoul perfect pentru copilul tău? Descoperă cele mai interesante idei!

joi, 28 mai 2020

 

Un copil este o binecuvântare pentru părinți și merită să fie iubit așa cum se cuvine, atât de ei, cât și de cei dragi din familie, având la nivel mondial mai multe date stabilite pentru a-l sărbători. În România, prima zi din luna iunie care coincide și cu prima zi de vară în Emisfera Nordică este aleasă pentru această aniversare, fiind totodată și zi liberă națională. 

Anul acesta, 1 iunie este Luni, ceea ce înseamnă că românii se pot bucura de un weekend prelungit, și, mai mult decât atât, de redeschiderea anumitor centre comerciale, care au fost închise din cauza restricțiilor.

La fel ca în preajma sărbătorilor pascale sau de iarnă, începe o întreagă aventură pentru căutarea cadoului perfect pentru cel mic. Bineînțeles, că foarte mult contează și vârstă acestuia, pentru că nu poți să mai dăruiești o păpușă unei fete de 13-14 ani, sau un set de mașinuțe unui băiețel care trece în clasa a V-a. 

 

Așadar, iată care sunt cele mai interesante idei de cadouri pentru cei mici

 

 

  • Ateliere creative cu hârtie și nisip (vârstă recomandată 7-14 ani)

 

Un astfel de cadou va fi pe placul copilului sau nepotului tău și te va face și pe tine să lucrezi alături de el, pentru că poți obține numeroase modele decorative datorită planșelor pre ilustrate din hârtie creponată pe care le deține. De asemenea, nisipul kinetic oferă o plăcere deosebită celui mic atunci când reușește să construiască diferite forme geometrice sau chiar castele în miniatură. Poți comanda astfel de jocuri de pe shopaho.ro și să-i faci sărbătoritului o mare bucurie.

 

 

  • Un joc Puzzle (vârstă recomandată: 4-99 ani)

 

Puzzle-ul nu este doar un simplu joc individual, ci poate fi introdus într-o activitate de rutină pentru serile distractive petrecute în familie. Specialiștii neurologi sunt de părere că este potrivit pentru orice categorie de vârstă pentru că ajută extrem de mult la dezvoltarea cognitivă. Oferă mezinului din familie un puzzle drept cadou de 1 iunie și petrece alături de el clipe frumoase. Te vei simți copil pentru încă o zi, iar prin fiecare piesă pe care o va conecta împreună cu tine, va descoperi o imagine viu colorată, de aceea este bine să alegi modele cu peisaje sau cu animale sălbatice. 

 

 

  • Cărți de colorat sau de povești (vârstă recomandată 5-7)

 

În cazul în care ai în familie un sărbătorit care nu a împlinit încă 7 ani, cel mai bun cadou ar fi o carte de colorat cu poveștile și basmele românești. Astfel el va face conexiuni între ceea ce vede și colorează și ceea ce tu citești seara înainte de culcare. Totodată este important să nu-l lași singur să facă această activitate pentru urmări modul în care lucrează și să-l ajuți în cazul în care nu reușește să mențină conturul.

 

În concluzie, nu există cadou rău sau bun, ci trebuie ales în funcție de vârstă copilului. Alege totuși un joc educativ, care să-i stimuleze imaginația și să-i pună mintea la contribuție, pentru că, în final, îți dorești ca el să crească armonios.

 

sursa foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe