Ești din Vâlcea și cauți un job bine plătit? Iată 4 domenii spre care te poți îndrepta!

marți, 19 mai 2020

 

Pandemia COVID 19 a lăsat foarte multe persoane în șomaj sau fără niciun venit. Antreprenorii spun că au suferit pierderi majore, iar mulți dintre ei au fost nevoiți să renunțe la o parte dintre angajați. Cele mai afectate sectoare au fost turismul, domeniul restaurantelor și ospitalității, dar și transporturile.

Magazinele care comercializau obiecte de îmbrăcăminte au avut, de asemenea, pierderi mari, în special cele care nu au reușit să pătrundă pe piața online. Datele oficiale arată că numărul șomerilor a crescut cu peste o sută de mii față de aceeași perioadă a anului trecut. În acestă situație, multe persoane cauta diverse variante pentru a se descurca financiar.

Iată spre ce domenii te poți îndrepta dacă ești în căutarea unui job bine plătit:

 

  • Videochatul este un domeniu din care se câștigă foarte mulți bani. În acest sector de activitate există, de asemenea, o serie de avantaje, care constau în traininguri gratuite (limba engleză, machiaj, dicție etc.), ce asigură fiecărui model câștigurile dorite pentru a scăpa de grijile financiare. Munca la Fabulous Agency , de exemplu, este absolut legală, iar studioul are salarii ce pornesc de la câteva mii de dolari, putând ajunge la câteva sute de mii, în funcție de cât de mult lucrează modelul. 

 

  • Servicii de înfrumusețare. Dacă ai rămas fără job în această perioadă și nu știi încotro să te îndrepți, investește în tine. Alege un curs de manichiură sau cosmetică, apoi angajează-te la un salon. După ce câștigi puțină experiență și vei sta mai bine din punct de vedere financiar, poți începe să lucrezi pe cont propriu. În acest moment, astfel de joburi sunt extrem de căutate, iar o manichiuristă bună, de exemplu, poate ajunge să câștige peste o mie de euro lunar. 

 

  • Șofer de tir. Aceasta nu este o muncă ușoară, dar există multe beneficii care compensează faptul că vei sta mult timp plecat de acasă. În primul rând, vei avea un job bine plătit și siguranța unui loc de muncă. Apoi, e important de precizat faptul că, de multe ori, câștigurile pot depăși cu mult două mii de euro, în funcție de angajator și cursele pe care trebuie să le efectuezi. În ultimul timp, tot mai multe femei conduc „mastodonți” de zeci de tone și fac acest lucru cu pasiune și pricepere. 

 

  • Programator. Un job în IT reprezintă visul multor români. Majoritatea sunt atrași de acest domeniu datorită salariilor mari. În cazul în care nu ai specializarea necesară, poți urma câteva cursuri, iar dacă ești priceput, cu siguranță vei găsi un loc de muncă. Există seminarii susținute online, care îți pot explica mai multe despre ce presupune jobul de programator. În plus, nu trebuie să te apuci din nou de facultate. Aproape în fiecare oraș există posibilitatea de a te înscrie la școli informale de IT. 

 

Așadar, posibilități există. Trebuie doar să fii dispus să te reprofilezi, să înveți lucruri noi, iar succesul va veni și el, în timp!

sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe