|luni, iunie 21, 2021
  • Follow Us!

Deputatul Vasile Cocos: PSD cere SRI să explice public declaraţiile lui Iohannis privind Ardealul 

Vasile COCOS

 

 

PSD cere reprezentanților SRI să vină in Parlament cu explicaţii publice cu privire la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre “aşa-zisa înţelegere privind autonomia Ţinutului Secuiesc”.

“Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat pe nedrept PSD de înţelegi oculte cu Ungaria pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Acesta a facut aceste acuzatii aberante fără nicio probă, fără nicio dovadă, fără niciun argument. SRI nu mai poate să tacă în această situaţie de o gravitate extremă. PSD a cerut SRI să ia atitudine publică şi să spună dacă există informaţii legate de acest aşa-zis troc menţionat de preşedintele Iohannis”, a afirmat Vasile Cocos, deputat PSD de Valcea.

″În cazul în care SRI nu va ieşi public, PSD va convoca Comisia pentru controlul SRI din Parlament pentru a solicita în Parlament răspunsurile de care toţi avem nevoie.” a adăugat parlamentarul valcean.

In cazul in care conducerea Parlamentului va decide că este nevoie să primească informaţii pe acest subiect şi de la Serviciul de Informaţii Externe, vor fi convocaţi şi reprezentanţii serviciului la comisia parlamentară specială de control a activităţii acestei instituţii.

 

Leave a Response