Deputatul PSD Vasile Cocoş: „Raportul guvernării Orban, la 6 luni, presărat cu minciuni şi raportări glorioase!”

joi, 21 mai 2020
  • Declarație politică în Parlament:

Deputatul PSD Vasile Cocoş: „Raportul guvernării Orban, la 6 luni, presărat cu minciuni şi raportări glorioase!”

 

Luni, 4 mai 2020, seara, premierul Orban prezenta raportul la 6 luni de guvernare, un raport care conţine minciuni şi raportări glorioase de genul „cincinalului în patru ani şi jumătate” de pe vremea lui Ceauşescu. Parlamentul României a hotărât că premierul Orban trebuie să se prezinte în faţa aleşilor pentru a susţine un raport, la şapte zile după votarea acelei hotărâri, în care să prezinte românilor măsurile luate în perioada situaţiei de urgenţă.

Premierul Orban sfidează încă o dată Parlamentul României, deoarece au trecut mai bine de două săptămâni şi nu s-a prezentat în faţa acestuia cu un raport, aşa cum aşteptau românii, ci a prezentat o informare, pe 85 de pagini, în care se arăta cum arată România condusă de PNL. Guvernul Orban a potenţat criza şi i-a accentuat efectele, adică, s-a prăbuşit nivelul de trai, a crescut sărăcia şi şomajul, iar tunurile financiare par a fi la ordinea zilei.

Românii îi cer premierului să se prezinte cât mai urgent în Parlamentul României cu un raport în care să spună câţi români au fost testaţi, cum explică faptul că România se află pe locul al doilea în clasamentul negru al deceselor în Europa Centrală şi de Est, câţi antreprenori au luat credite garantate de stat, câţi români au beneficiat integral de plata şomajului tehnic, măcar pentru prima lună, sau care sunt contractele pentru achiziţionarea materialelor de protecţie.

Guvernul Orban nu a prezentat în Parlamentul României un plan concret de măsuri etapizat şi foarte clar de relansare a mediului de afaceri, în condiţiile în care ţările din jurul nostru au luat câteva măsuri concrete de salvare şi revitalizare a acestuia. Bulgaria, de exemplu, are un program economic finanţat cu 10%-15% din PIB, Ungaria împreună cu Banca Naţională a Ungariei au un program care ajunge la 18%-20% din PIB şi, de asemenea, Polonia 15% din PIB, iar noi, până acum, am anunţat măsuri care cu greu urcă la 2% din PIB. Oare cât mai suportă românii lipsa de strategie şi orientare a Guvernului Orban?

PSD solicită tuturor forţelor politice care vor binele românilor să acţioneze pentru sancţionarea acestui Guvern şi să prezinte cât mai repede o soluţie de salvare a românilor şi României.

Deputat PSD, Vasile Cocoş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe