Constantin Radulescu: Noi fonduri, alocate de CJ Vâlcea, în lupta cu epidemia de coronavirus

vineri, 29 mai 2020

Ca o măsură suplimentară care să protejeze populația județului, în ședința ordinară a CJ Vâlcea, din data de 29 mai 2020, președintele Constantin Rădulescu a supus aprobării consilierilor alocarea, din excedentul bugetului local, a sumei de 295.000 lei, în vederea achiziționării de noi echipamente ce urmează a fi folosite în lupta cu pandemia.

Suma respectivă va fi repartizată astfel: 260.000 lei către Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești, în vederea amenajării unor spații de triere și izolare pacienți suspecți de Covid-19, realizate din containere modulare; 23.000 lei către Spitalul Drăgoești, pentru achiziționarea unui container modular de triaj epidemiologic și 12.000 lei către Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, pentru achiziționarea a 2 cabinete sterilizare UV destinate dezinfectării cărților, revistelor și a altor obiecte.

Tot în ședința de astăzi, Consiliul Județean a aprobat majorarea bugetului SJU Vâlcea cu suma totală de 750.000 lei, dar și a bugetului Spitalului de la Mihăești, cu suma de 230.000 lei, sume alocate de Ministerul Sănătății, pentru plata stimulentelor de risc către personalul implicat direct în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

„Răspundem totdeauna pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale și, cu prioritate, celor care au drept scop limitarea efectelor răspândirii acestui virus. De la începutul pandemiei și până în prezent, CJ Vâlcea a alocat peste 1,6 milioane lei spitalelor, pentru achiziționarea de materiale sanitare și echipamente. În ședința de astăzi, am aprobat alocarea a 295.000 lei pentru achiziționarea de noi echipamente, care vor fi de mare folos și după ce vom depăși această perioadă dificilă. Este vorba de 13 containere modulare pentru trierea pacienților, care vor ajunge la Spitalele din Mihăești și Drăgoești”- Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Video VTV: https://www.facebook.com/185984674786422/posts/3193641830687343/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe