Consiliul Judeţean a stabilit cadrul general pe următorii 2 ani de distribuire a produselor în programul „Laptele și cornul”

luni, 18 mai 2020

 

Recent, Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat distribuirea, în mod gratuit, preşcolarilor şi elevilor de pe raza judeţului Vâlcea, cu excepţia comunei Bujoreni, pentru anii şcolari 2020-2021 şi 2021-2022, săptămânal, a următoarelor produse: 2 porţii de mere; 2 porţii de lapte de consum fără adaos de lapte praf, respectiv lapte UHT, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao; o porţie de produse lactate fermentate, fără adaos de lapte praf, respectiv iaurt, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de fructe, fără adaos de cacao; 5 porţii de produse de panificaţie, respectiv corn din făină integrală/dietetică care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr.1 la Ordinul Ministrului Sănătăţii Publice nr.1563/2008, pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau Ia baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi, precum şi biscuiţi uscaţi, ambalaţi, din făină integral/dietetică, care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în la Ordinul Ministrului Sănătătii Publice nr. 1563/2008. Pentru asigurarea diversităţii, porţia de mere va fi însoţită de o porţie de biscuiţi uscaţi, iar porţia de lapte şi produse lactate va fi însoţită de corn. S-au mai aprobat măsurile educative aferente Programului pentru şcoli al României, pentru anii şcolari 2020-2021 şi 2021-2022. Măsurile educative constau în organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole sau la ferme de producere a laptelui şi/sau la unităţi de condiţionare, ambalare, depozitare şi procesare a fructelor şi legumelor sau la unităţi de procesare a laptelui.

Potrivit prevederilor din OG nr. 13/2017 cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile competente la nivel local pentru aplicarea programului pentru şcoli sunt consiliul judeţean şi/sau consiliul local, care îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor aferente Programului. În acest sens, Consiliul Judeţean Vâlcea a consultat toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Vâlcea referitor la acest aspect, respectiv dacă îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor acordate în cadrul Programului pentru şcoli al României, pentru anii şcolari 2020-2021 şi 2021-2022. Cu excepţia comunei Bujoreni, toate celelalte unităţi administrativ-teritoriale, au solicitat ca procedura de achiziţie a acestor produse să se realizeze de către Consiliul Judeţean Vâlcea.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe