Arhiepiscopia Ramnicului: Ajutoare materiale și sprijin moral pentru persoane aflate în situații de risc social

miercuri, 20 mai 2020

Ajutoare materiale și sprijin moral pentru persoane aflate în situații de risc social

Membrele Asociației Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, au organizat noi acțiuni social-filantropice pentru persoane defavorizate social.

„Ne străduim să fim permanent alături de persoanele aflate în situații de risc, lipsite de venituri și de cele necesare traiului zilnic, printre acestea numărându-se familii cu mulți copii, bătrâni singuri și fără sprijin, tineri care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție socială. La fiecare căutăm să le oferim un mic ajutor, după nevoia fiecăruia. Deși, în timpul stării de urgență, urmată de cea de alertă, modalitatea de ajutor s-a schimbat, membrele Asociației se deplasează în județ la familiile care cer ajutorul sau sunt în evidența asociației noastre ca fiind în situație materială critică, iar acolo unde nu este posibil acest lucru, sunt trimise ajutoare financiare prin poștă. Astfel, în această perioadă au primit alimente, medicamente, articole de îmbrăcăminte și alte obiecte de strictă necesitate familii din cartierele Colonie Nuci și Goranu ale municipiului Râmnicu-Vâlcea, precum și din localitățile Mihăești, Băbeni, Călinești, Novaci și alte localități din apropierea orașului Drăgășani”, a precizat doamna Delia Zamfirescu, președinta Asociației Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului.

Printre beneficiarii acțiunilor sociale au fost și tinere mame.

„Atenția noastră s-a îndreptat și spre beneficiarele Centrului maternal Troianu, unde doamnele din cadrul Asociației au donat lucruri de strictă necesitate pentru nou-născuți și pentru tinerele mămici. Totodată, unei familii cu mulți copii i-au fost achiziționate două tablete pentru participarea acestora la cursurile școlare online.

Ajutoarele oferite au fost în valoare de 2.550 lei, însă membrele Asociației Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului caută să susțină și moral pe cei care au fost afectați de perioada de izolare. Această activitate este realizată cu multă delicatețe și profesionalism de către doamne psiholog, care păstrează legătura îndeaproape cu cei care solicită acest gen de sprijin, urmând să fie îndrumați către preoții duhovnici, așa cum se cuvine creștinilor”, a mai precizat doamna Delia Zamfirescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe