ALERTA! Doi valceni, ucisi de coronavirus!

marți, 26 mai 2020

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

Până astăzi, 26 mai, în județul Vâlcea, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, au fost confirmate 28 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS–CoV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană se află internată într-un spital din alt județ, iar alte două persoane au decedat.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află  internați doi pacienți confirmați cu noul coronavirus. Momentan starea acestora este stabilă, prezentând forme ușoare de boală.

Pe teritoriul județului Valcea, în prezent, se află în izolare la domiciliu 1.312  persoane, alte 36 de persoane fiind în carantină instituționalizată în centre dedicate din județ.

În ultimele 24 de ore, polițiștii vâlceni au continuat, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19 la nivelul județului, obiectivul forțelor de ordine fiind în principal informarea cetățenilor cu privire la noile reguli valabile pe perioada stării de alertă.

Au fost executate 63 de misiuni specifice, în urma cărora au fost aplicate patru avertismente, două dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea, unul nerespectarea măsurilor de protecție individuală și unul pentru nerespectarea măsurilor privind libera circulație.

De asemenea, în acest interval de timp, au fost implicați 14 jandarmi vâlceni, care au participat la 14 de misiuni în care au fost verificate 232 de persoane aflate în izolare la domiciliu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea asigurând, în cooperare cu alte structuri, și măsurile de ordine publică pentru cinci dintre centrele de carantină din județ.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe