Ai o firmă care are nevoie de o flotă de mașini? Află cele mai bune metode de administrare a acesteia

miercuri, 13 mai 2020

 

Dacă ești deja managerul unei firme de transport sau vrei să pui bazele uneia, trebuie să știi cum să administrezi o flotă de mașini, necesară pentru exercitarea activităților. O flotă auto nu este destinată doar acestei categorii de firme, ci și celor de tipul "rent a car" sau de taximetrie, fiind o piesă foarte importantă pentru un business de succes.

Având în vedere faptul că un model de afacere modern are la bază un sistem profesional de management al tuturor operațiunilor interne, flota de mașini trebuie să fie gestionată corespunzător pentru a oferi clienților siguranța transportului, dar și pentru a avea control în calitate de manager asupra costurilor de carburant și a inspecțiilor tehnice periodice.

 

Iată care sunt cele mai importante aspecte legate de buna administrarea a unei flote auto!

 

 

  • Costul total de proprietate al autovehiculului

 

Cunoscut mai mult sub acronimul din limba engleză "TCO" (Total Cost of Ownership), costul total de proprietate reprezintă o estimare financiară care ajută cumpărătorul și proprietarul să afle care sunt cheltuielile directe și indirecte ale unui produs.

În cazul mașinii, TCO implică toate costurile generate de utilizarea autovehiculului, precum consumul de carburant, reviziile anuale, înmatricularea ei sau taxa de mediu. Ele revin proprietarului de drept, ceea ce înseamnă că un număr ridicat de autovehicule va duce la investiția unui capital mai mare. Folosind acest concept, analizează fiecare detaliu la mașina pe care o vei deține în flotă și asigură-te că va corespunde tuturor standardelor.

 

 

  • Instalarea unei aplicații informatice.

 

În prezent, o flotă de mașini poate fi gestionată și controlată de la distanță folosind sisteme informatice, care oferă date în timp real despre consumul, viteza de deplasare, localizarea prin GPS și căutarea celui mai bun traseu de urmat.

Poți utiliza astfel de programe direct de pe telefonul mobil sau să monitorizezi totul atunci când te afli la birou. Ele sunt folosite cu precădere în cadrul dispeceratelor de taximetrie, unde un operator telefonic păstrează legătura cu toți șoferii prin stația radio.

 

 

  • Managementul flotei prin leasing operațional

 

Serviciile de leasing operațional sunt fără doar și poate ideale pentru toate tipurile de companii, atât de transport, cât și de livrare a diferitelor produse alimentare și nealimentare. Firmele care își alcătuiesc flota de mașini prin leasing, nu vor plăti costurile de achiziție, ci doar de utilizare a acesteia, pentru că proprietarul este firma care oferă acest serviciu.

La începutul contractului se stabilește o rată lunară și numărul de mașini ce urmează a fi în administrația ta. Mașinile sunt deja înmatriculate, ceea ce înseamnă că vor putea fi folosite imediat. De asemenea, operatorii de leasing operațional pot sugera care sunt mașinile cele mai potrivite afacerii tale, având modele care se află în conformitate cu prevederile legale din punct de vedere al gradului de poluare.

 

În concluzie, cea mai bună soluție este leasingul operațional pentru că tu, în calitate de manager, ai responsabilitatea doar de a plăti o rată lunară și nu trebuie să-ți mai faci griji de eventualele defecțiuni a mașinilor, iar celelalte beneficii prezentate vor fi asigurate conform contractului.

 

sursa foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe