Fenomenul care îi bântuie pe cei vindecaţi de coronavirus. De ce simptomele revin violent la unii oameni chiar şi după ce au fost declaraţi vindecaţi?

sâmbătă, 2 mai 2020

Fenomenul care îi bântuie pe cei vindecaţi de coronavirus. De ce simptomele revin violent la unii oameni chiar şi după ce au fost declaraţi vindecaţi?
Aşa numitul fenomen ”false-down” le pune beţe în roate cercetătorilor şi experţilor în sănătate, în condiţiile în care încearcă să înţeleagă misteriosul patogen care a apărut acum 5 luni. Rezolvarea puzze-urilor care apra aduc informaţii pentru o gamă largă de acţiuni, de la dezvoltarea unui vaccin eficient, până la găsirea unei metode sigure prin care guvernul poate renunţa la izolare şi poate reîncepe viaţa normală, scrie Bloomberg.

Bloomberg dă exemplul unei femei de 35 de ani, care a fost infectată în urmă cu o lună cu coronavirusul. Deşi credea că s-a vindecat, dificultăţile în a respira şi durerile de piept au revenit.

La spital i s-a făcut un alt test pentru COVID-19 şi a primit încă un rezultat pozitiv, după ce fusese anunţată că s-a vindecat cu trei zile în urmă. Experienţa ei se adaugă unui număr mare de pacienţi la care boala pare să reapară şi duce la o reactivare a simptomelor. Unele incidente nu se aliniază deloc cu tezele de răspândire a coronavirusului.
Până acum, nu există suficiente cercetări ştiinţifice care să explice de ce simptomele par să reapară la anumiţi oameni chiar şi după ce au fost vindecaţi, sau dacă ceea ce se întâmplă de fapt este o reinfectare sau faptul că virusul persistă în sânge câteva săptămâni.
O posibilitate ar fi că virusul COVID-19 formează cheaguri de sânge care ar putea duce la complicaţii periculoase dacă nu sunt tratate cu medicamente de anticoagulare, spune Edwin van Beek, şeful diviziei de radiologie de la Queens Medical Research Institite din Scoţia.

Cercetătorii din Coreea de Sud au oferit unele indicii legate de testele de covid-19 care ar ieşi pozitive bazate pe detecţia de celule virale moarte, care ar da falsa impresie că pacinetul este încă infectat cu coronavirus, deşi s-a vindecat.

Este un consens la nivel ştiinţific că imunizarea este cheia către oprirea pandemiei, dar cum un vaccin este puţin probabil să fie acceptat la nivel general anul acesta, totul depinde de factori precum cât de multă vreme rămân imuni oamenii care s-au vindecat şi ce procent de populaţie trebuie să fie imună pentru ca masele să fie ”protejate”.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe