3 ceaiuri care calmeaza sistemul nervos

marți, 19 mai 2020

 

O cana de ceai cald la pranz sau seara poate fi un ritual relaxant intr-o zi stresanta. S-a  dovedit stiintific ca unele plante au proprietati care ajuta la reducerea stresului. O cana de ceai cald poate calma sistemul nervos si te ajuta sa ai un somn linistit.

Daca te confrunti cu stresul este esential sa practici tehnici de relaxare si exercitii fizice regulate. Plimbarea in aer liber, yoga sau chiar sa asculti muzica relaxanta sunt recomandate dupa o zi agitata.

Insa, daca nu ai timp pentru toate astea, pur si simplu consuma o cana de ceai cald. Va avea un impact pozitiv asupra sistemului tau nervos.

De ce ceaiurile calmeaza sistemul nervos?

Anumite plante au proprietati care ajuta la relaxarea mintii si corpului. Ceaiurile pot avea efecte imediate asupra calmarii sistemului nervos, deoarece contin uleiuri esentiale despre care se stie ca ajuta la relaxare.

De asemenea, anumite plante contin luteina. Acesta este compusul cheie care face ca ceaiurile sa fie relaxante pentru minte si corp.

Luteina ajuta la reducerea stresului, intensifica activitatea mentala, imbunatateste calitatea somnului, reduce simptomele sindromului premenstrual si elimina efectele sencundare ale cofeinei.

Astfel, o cana de ceai calda iti poate calma starile si te energizeaza din interior.

3 ceaiuri care calmeaza sistemul nervos

Mai jos iti voi prezenta 3 dintre cele mai populare ceaiuri care calmeaza sistemul nervos.

Aceste ceaiuri pot fi preparate usor acasa. Nu este necesar sa cheltui bani multi pe anumite capsule cu efect sedativ, o cana de ceai este o modalitate mult mai rentabila.

  1. Ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel este folosit de secole pentru efectele sale beneficie asupra sanatii in general. Datorita proprietailor sale, ceaiul de musetel este un remediu natural popular pentru diverse afectiuni. Acest ceai reduce inflamatia din organism, intareste sistemul imunitar, trateaza unele afectiuni ale pielii si calmeaza durerile. Pe langa acestea, ceaiul de musetel ajuta la relaxarea sistemului nervos.

S-a demonstrat ca ceaiul de musetel imbunatateste calitatea somnului si alunga insomnia. Astfel ca, daca vrei sa ai un somn linistit, apeleaza cu incredere la o cana de ceai de musetel in fiecare seara, inainte de culcare.

  1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este considerat o bautura sanatoasa cu o multime de beneficii pentru organism. Ajuta la prevenirea cancerului, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste functia creierului si reduce grasimile din organism. Stim deja ca ceaiul verde este ideal in curele de slabire, avand efecte promitatoare in pierderea in greutate.

Ceaiul verde contine cofeina, astfel o cana de ceai dimineata iti va da energia de care ai nevoie pentru a te simti alert.

Insa, ceaiul verde trateaza si o serie de probleme de sanatate mintala. Acest lucru se datoreaza unui aminoacid pe care il contine in mod natural si care poarta numele de L-Teanina. Acest aminoacid ajuta la ridicarea starii de spirit, calmeaza sistemul nervos, promoveaza relaxarea, tine sub control anxietatea, combate depresia si reduce stresul.

  1. Ceaiul de tei

Datorita proprietatilor sale, ceaiul de tei ajuta la tratarea multor afectiuni. Este benefic pentru a trata febra, induce transpiratia, calmeaza durerile de cap, intareste sistemul imunitar, calmeaza sistemul digestiv si usureaza constipatia.

Insa, ceaiul de tei este recunoscut si pentru efectul lui sedativ. Se spune ca teiul are proprietati care ajuta la diminuarea anxietatii si a altor afectiuni legate de sistemul nervos.

Atfel, o cana de ceai de tei te ajuta sa te relaxezi si sa imbunatateste calitatea somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe