Valcea are peste 2400 de persoane in izolare si carantina si Guvernul Incompetentilor Liberali a testat doar... 305 valceni!!! Ce s-a intamplat cu cele 2000 de teste donate de compania Diana???!!!

joi, 9 aprilie 2020

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUȚIA PREFECTULUI - JUDEȚUL VÂLCEA

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 9 aprilie 2020, pe teritoriul județului se aflau 1.805 persoane în izolare și monitorizare medicală la domiciliu și 616 persoane în carantină instituționalizată. Momentan, atât persoanele aflate în centrele de carantină cât și cele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă simptome respiratorii asemănătoare infecției cu COVID – 19.

În ultimele 24 de ore au ieșit din carantină 2 persoane, starea acestora de sănătatea fiind bună și nu reprezintă un pericol pentru populație.

Totodată, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID -19 în Vâlcea, de la începutul pandemiei și până astăzi este de 11, ultimele două cazuri fiind diagnosticate ieri, din rândul personalului auxiliar al secției ORL a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, unde zilele trecute a mai fost confirmat un caz.

Cele 2 persoane confirmate în cursul zilei de ieri au o stare generala bună, fiind internate în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – secția Boli Infecțioase.

Încă de la primul caz confirmat din cadrul unității sanitare, s-au luat următoarele măsuri: dezinfecția secției, testarea și izolarea la domiciliu a personalului medico-sanitar.

Pană acum, la nivelul județului Vâlcea, au fost testate 305 persoane (din centrele de carantină sau persoane aflate în izolare la domiciliu cu simptomatologie).

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au continuat în ultimele 24 de ore acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus, în urma acestor acțiuni fiind sancționate contravențional 133 de persoane care au încălcat dipozițiile ordonanțelor militare privind restricționarea circulației. Valoarea acestor sancțiuni se ridică la peste 230.000 de lei.

De asemenea, polițiștii vâlceni au continuat și acțiunile de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate 1.585 de persoane din 752 de locații.

Facem precizarea că, de la debutul pandemiei și până acum, pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de urgență, în județul Vâlcea au fost aplicate peste 1.800 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de circa 3,5 milioane de lei.

Totodată, ieri, 8 aprilie 2020, jandarmii vâlceni au executat 5 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 35 de autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe