Un vâlcean, care venea din zonă roşie, a minţit că e transportator. Acum este cercetat penal

joi, 2 aprilie 2020

Un vâlcean a minţit la vamă că e transportator pentru a evita măsurile de prevenţie împotriva răspândirii noului coronavirus

Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani cercetează un un bărbat din comuna Mitrofani, judeţul Vâlcea, pentru fals în declaraţii. Acesta, la intrarea în ţară, venind dintr-o ‘zonă roşie’, le-a declarat vameşilor că este transportator de mărfuri, pentru a evita măsurile de prevenţie împotriva răspândirii noului coronavirus.

Dosarul penal a fost înregistrat, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, iar urmărirea penală este efectuată de poliţişti de la Secţia Rurală Suteşti, sub coordonarea unui procuror.

„În fapt, în cauză s-a reţinut că la data de 29 martie 2020, cu prilejul intrării în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, venind din zona Germania-Franţa (zone considerate ‘roşii’, începând cu data de 25.03.2020) numitul, din comuna Mitrofani, judeţul Vâlcea, a declarat autorităţilor vamale aspecte necorespunzătoare adevărului, cu scopul de a i se permite accesul în ţară fără a mai fi supus măsurilor de prevenţie în contextul COVID-19, declarând în mod nereal că deţine calitatea de şofer (transportator)”, se precizează în comunicatul parchetului. (Gds.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe