SONDAJ: Ar trebui suspendat din funcție președintele României?

joi, 30 aprilie 2020

Parlamentul ar trebui să-l suspende pe președintele României, Klaus Iohannis. Un președinte care iese în public și declară că unii vor să dea ”Ardealul Ungurilor” nu are cum să reprezinte România. Pe lângă discursul xenofob care incită la ură, președintele calcă în picioare mai multe instituții ale statului. Nu este pentru prima dată când acesta iese din matcă și uită că trebuie să fie garantul respectării constituției, dar și liantul dintre instituțiile centrale ale statului român.

Radu Hossu: Iohannis, primul președinte în funcție care rostește de la pupitrul prezidențial: „ungurii ne vor Ardealul…Eu, pentru o asemenea declarație, l-aș suspenda”

”Președintele Klaus Iohannis, după un discurs bun, lăudabil, ca cel de ieri, reușește să facă o greșeală ce va rămâne în istoria politică a României:

Primul președinte în funcție care rostește de la pupitrul prezidențial: „ungurii ne vor Ardealul”.

Pe lângă faptul că e o greșeală de semnatică, ungurii fiind în fapt maghiari, mai e și greșeala etnică: nu ungurii/maghiarii vor Ardealul: ci, cetățenii români de etnie maghiară și nu numai ar putea dori Ardealul. Iar dorința asta este bazată pe o propagandă anti-București și anti-status-quo-ul politic actual.

Președintele ar trebui să știe că Ardelenii se consideră mai cetățeni ca alții, doar e din Sibiu. Iar motivul pentru considerentele astea sunt istorice: centrele istorice ale orașelor ardelenești au fost construite de sași și secui. Cultura imperiilor sub care Ardealul a existat, s-a infiltrat inclusiv în traiul de zi cu zi a cetățenilor de aici.

Cea mai gravă greșeală, cea care va rămâne în istorie, este că Iohannis validează discursul xenofob. Iar acest discurs, acum și validat de la cel mai important pupitru din țară va crea valuri în societate. Dintr-o dată, prostul cu 6 clase se simte „main stream” când zice că oculta mondială, Soroș și ungurii vor Ardealul, doar a spus-o și președintele. Ura deja existentă față de maghiari este explicată prin lipsa înțelegerii unor probleme complexe, de la educație, enclavizare, aservirea față de anumiți politicieni, comportament uman la nivel de populație etc. Președintele nu vrea să vorbească despre soluții la o problemă reală, ci o escaladează.

Discursul de azi a fost ca un bolovan aruncat într-un lac nu prea adânc. Va face valuri peste valuri.

Președintele s-a îndepărtat de ceea ce Constituția îi cere: să fie reprezentantul tuturor cetățenilor (ghici ce, ungurii ăia de care vorbește el, sunt tot cetățeni români) și de calitatea de mediator între puteri (Parlament în cazul de față) și cetățeni.

Eu, pentru o asemenea declarație, l-aș suspenda.” a declarat Radu Hossu, președinte al Asociației Pro Democrația Brașov.

Klaus Iohannis ar trebui să înțeleagă totuși că în orașele unde locuiesc români și maghiari, aceștia au o relație bună, fără tensiuni. Singurii care le provoacă sunt tot politicienii de la nivel înalt, prin astfel de discursuri.

O declarație năucitoare a avut președintele și când a apărut virusul COVID-19, atunci când considera acest aspect o ”glumă”, fiind mai preocupat de alegerile anticipate decât de sănătatea românilor.

Sursa: transilvania365.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe