Procedurile birocratice ale Guvernului PNL saboteaza lupta cu coronavirusul la Valcea

joi, 23 aprilie 2020

Bătălia cu virusul este locală!
Băi... treziți-vă....mincinoși ipocriți!

Au dat Consiliile Județene bani de aparate COVID.... aaaa, a dat domnule și guvernul dar a lasat proceduri și.... aparatele ... unde sunt aparatele?!
Guvern mincinos si neputincios!

Războiul cu coronavirusul este unul mondial. Pentru noi, românii, este în primul rând național.

În consecință, organizarea forței noastre naționale de apărare este una la nivelul întregii țări. Dispunerea forțelor medicale implicate în luptă, a spitalelor, a personalului medical și a instituțiilor auxiliare este una națională.

Bătăliile, ca toate bătăliile, sunt însă la firul ierbii. Locale, în primul rând. Una este bătălia de la Timișoara și alta cea de la Sibiu. Dezastrul medical s-a instalat la Suceava, dar nici Țăndăreii nu sunt departe. Aradul, Bacăul, Piatra Neamț și Hunedoara duc lupte grele. Dinspre Covasna nu mai vin multe noutăți, ci de la Constanța și de la Babadag. Bătăliile au un accentuat specific local, dar decizia este din ce în ce mai centralizată național. Un mare paradox, ar spune coordonatorii bătăliilor clasice.

Cu inamicul te confrunți față în față dacă vrei să câștigi. Noi românii avem în istoria veche bătălii câștigate numai atunci când strategia de apărare a ținut cont de fiecare caracteristică locală. O pădure, o mlaștină, un fenomen meteorologic regional. Războiul nostrum național cu această pandemie tocmai a penalizat strategia comenzii centralizate obligând-o la comanda militarizată a spitalelor locale și regionale scăpate de sub control. Este nevoie de încurajarea din toate direcțiile a comenzii directe, singura care poate folosi până la ultima picătură toate resursele locale.

Și totuși lucrurile nu evoluează așa. Guvernul menține regula achiziției materialelor și aaparaturii medicale printr-o procedură de foarte lungă durată.

De exemplu, Spitalul județean de Urgență Vâlcea a primit banii pentru un aparat de testare în urmă cu două săptămâni, dar procedura birocratică încă nu s-a încheiat. Ce se întâmplă dacăfurnizorul oferă un timp de livrare de alte două-trei săptămâni și bătălia directă cu coronavirusul ia amploare între timp? Cât despre resursele financiare, politica guvernamentală a distribuției directe cătrelocalități este una foarte ciudată. După ultima rectificare bugetară, 89 de localități vâlcene au primit 63 de miliarde de lei vechi, adică 14 salarii medii brute pe economie fiecare. În medie, ca să ne înțelegem, nu sume egale fiecare, după niște criteria despre care până și virusul crede că țin de culoarea politică a primarului actual. Bătălia cu virusul este nouă, obiceiurile de a lupta râmăn tot cele vechi, balcanice, cu resursele și deciziile concentrate la centru, de unde lupta locală cu viața nu înseamnă pentru unii mai nimic!

Stefan Ovidiu Popa, deputat PSD de Valcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe