O tânără din Ramnicu Vâlcea s-a suit pe o clădire și a încercat să îşi pună capăt zilelor

luni, 20 aprilie 2020

Tehnici demne de un scenariu de film! Poliţişti şi pompieri au fost nevoiţi să răspundă prompt la o misiune pentru viaţă. O tânără din Vâlcea a încercat să îşi pună capăt zilelor, după ce s-a urcat pe o clădire.

Specialiștii atrag atenția că depresia afectează raționamentul
Izolarea, motiv în plus de anxietate
Din fericire a fost salvată la timp, însă tânăra de doar 19 ani se pare că nu se afla la prima tentativă de sinucidere. O depresie mai veche, accentuată de sigurătate, poate duce la o tragedie.

Momentele ca acestea ajung să se întâmple tot mai des, iar situaţia de criză din această perioadă nu îi ajută în niciun fel pe cei care au probleme.

Misiunea a început greu. Tânăra în vârstă de 19 ani era agitată și arunca cu pietre și cioburi în cei care erau acolo ca să o salveze. Aceştia au negociat mai bine de o oră cu fata și au fost nevoiți să acționeze pe mai multe planuri. În timp ce unii o țineau de vorbă și îi distrage au atenția, un polițist a urcat, rapid, pe bloc și s-a apropiat încet de fată. Nu avea timp de pierdut pentru ca tânăra dădea semne că cedează.

VALENTIN CĂLINEANU, locotenent-colonel - Suntem satisfăcuţi de acest rezultat, ne pare rău că se întâmplă astfel de incidente.

MARIUS IVAN, comisar - De fiecare dată, nu sunt cazurile identice aşa că ne simţim nevoiţi ca de fiecare dată să improvizăm prin fel de fel de metode pentru a determina aceste persoane să nu o comită astfel de fapte,

Gestul fetei nu este de neînțeles spun psihologii, mai ales în perioada sărbătorilor. Pentru cei mai vulnerabili se reactivează traume sau depresii mai vechi, iar izolarea socială își spune și ea cuvântul.

Georgiana Oprea, psiholog - Depresia afectează foarte tare gândirea și raționamentul iar în această perioadă. Stresul social care este dezvoltat foarte mult pe fondul faptului ca suntem izolați, iar singurătatea este un factor foarte important.

După ce a fost salvată, fata a fost dusă la spital, acolo unde a rămas sub supravegherea medicilor.

Sursa: observatornews.ro

Screenshot_20200420-164406_Facebook

Screenshot_20200420-164351_Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe