Eugen Neata: Vela, virusul de partid și de stat

miercuri, 15 aprilie 2020

Am scris aici în repetate rânduri despre nivelul ridicol la care duce liberalul Marcel Vela un minister care ar trebui să garanteze ordinea în statul român. Ministerul Afacerilor Interne. Am descris nesiguranța acestui domn, lipsa completă de bărbăție, modul teatral, rupt de realitate, în care s-a prezentat publicului ale cărui temeri ar fi trebuit să le liniștească. Nu m-am gândit însă niciodată că puțina pricepere a coordonării unei întregi crize de siguranță medicală, poate fi dublată de un spirit atât de mic, cu accente de ridicol feudal de provincie. Cum altfel s-ar putea numi să dai spre folosința unei instituții religioase pe polițiștii din subordine, ca și cum ei ar fi uneltele tale de lucru, supușii tăi personali?
Să-i pui ca prin ordin de serviciu să ducă produse și lumânări pe la porțile oamenilor, sporind riscurile de contaminare cu virusul cu care pretinzi că te lupți. Să faci acest lucru semnând aranjamente care încalcă ordinele militare pe care le-ai impus tu însuți întregii populații a unei țări. Cine, doamne iartă-mă, este acest individ și cum a ajuns el în fruntea unui minister și al unei țări întregi, în calitate de coordonator al bătăliei pe care o dăm cu toții?
Și, ca să ne zăpăcească pe toți, după ce l-a jucat cum a vrut pe președintele Johannis, individul s-a apucat să colporteze zvonuri menite să inducă în eroare și, de ce nu, să pună în stare de conflict categorii mari de oameni. Sunteți la curent probabil cu afirmația lui că Partidul Social Democrat ar pregăti prin aleșii săi locali o întreagă răzmeriță a credincioșilor ortodocși din România în seara cea mai importantă a bisericii românești.
Este evidentă originea de pe șanțuri a acestui om, care trebuie să părăsească imediat funcția pe care o deține și să se întoarcă la bârfa de șanț de unde a venit. Pentru pericolul în care ne-a pus pe toți, încercând să ne amăgească să ne părăsim domiciliul și pentru sugestia pe care a făcut-o publicului de a se confrunta fizic cu forțele de ordine, sper să fie nu numai destituit, ci pus în izolare juridică și anchetat de urgență.
Nimeni din România nu a pus în pericol milioane de oameni și nu a zădărnicit efortul de izolare pe care îl face un întreg popor. Liberalul Marcel Vela a reușit să parcurgă foarte repede drumul de la un biet ridicol provincial, la un mare iresponsabil ajuns în funcție publică națională și la cel mai periculos inamic public, cu un potențial de a produce mai multe victime decât un biet coronavirus.

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe