Eugen Neata: Vâlceni în bătălia pentru viață

joi, 2 aprilie 2020

Sunt în legătură permanentă cu cei care coordonează acțiunile de apărare împotriva epidemiei de coronavirus, în județul Vâlcea.
La Râmnicu Vâlcea, aceste acțiuni se petrec ziua în amiaza-mare, în văzul tuturor. Echipe numeroase de oameni cu pompe și suflante stropesc spațiile exterioare - străzi, trotuare, spații verzi – pornind din parcul Zăvoi și până în cartierele Nord, Traian, Petrișor și Ostroveni.
Am observat că, în paralel, au fost făcute și lucrări de tundere a vegetației în exces și a pomilor și copacilor ornamentali. Începând de astăzi, conform Ordonanței militare 4, se fac igienizări și pe scările blocurilor de locuințe.
Primăria municipiului, începând cu primarul Mircia Gutău, este în plină acțiune încă din luna februarie și ne simțim cu toții în mare siguranță la Râmnicu Vâlcea.

Ceea ce publicul larg vede mai puțin, sunt acțiunile la fel de intense ale Consiliului județean Vâlcea și ale președintelui Constantin Rădulescu, în cadrul acestui plan de protejare a populației. Preventiv, președintele consiliului a înlesnit achiziția cortului de triaj montat la Spitalul de urgență, a incintelor de izolare a celor aflați în testare și a aparutului de testare rapidă (Real time PCR).
Președintele Constantin Radulescu a coordonat și pregătirea spitalelor din județ, aflate în subordine, pentru primirea și tratarea celor infectați cu virusul ucigaș.
O veste bună este că organele de ordine nu au avut probleme semnificative cu vâlcenii aflați în carantină și în izolare, ceea ce dă speranță în evoluții mai puțin dramatice decât ale celor ce au loc chiar acum în lumea largă.
Încurajez și eu pe toată lumea să respecte întocmai regulile comunicate public la nivel național, pentru a trece cu bine, în deplină sănătate, prin aceste amenințări de ordin medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe