Descoperire stranie în munţii Căpăţânii. Imaginile misterioase dintr-un aparat foto găsit de poliţie

duminică, 12 aprilie 2020
 Echipamente turistice găsite abandonate în zona muntelui Căpățânii din județul Vâlcea. Lucrurile descoperite de salvamontisti ar fi putut să zacă în zona aceea de 8 sau chiar 9 ani.

Primele informațîi îi duc pe anchetatori spre ideea că proprietarul ar putea fi un cetățean german, despre care însă nu se știe deocamdată absolut nimic.

De trei zile de când au fost găsite obiectele abandonate pe munte, echipe de salvamontisti și criminaliști cercetează cu atenție zona, în speranța că vor găși cât mai multe indicii care să ajute la rezolvarea misterului.

Un cort, un rucsac, o cămașă și un aparat foto performant au fost primele obiecte descoperite pe munte.

Mircea Lera, șef Salvamont Vâlcea:„E vorba de un echipament al unui turist ce nu părea a fi un profesionist, un om al muntelui, echipat de alpinism, cățărări, în care era și un aparat de fotografiat datate 2011. Deci căutăm o persoană care ar fi dispărut sau a avut o problemă în 2011.”

Fotografiile din aparatul păstrat în condiții foarte bune arată că ar fi fost făcute în cursul anului 2011. Unele dintre ele sunt realizate în Berlin.

În zonă au fost descoperite și cutii de conserve care aveau înscrisuri în limba germană. Și acestea aveau termen de valabilitate anul 2013, ceea ce îi duce cu gândul pe anchetatori că au fost cumpărate tot în vara lui 2011. Locul în care au fost găsite obiectele nu prea este frecventat de turiști.

Mircea Lera, șef Salvamont Vâlcea:„Am coborât pe partea abruptă, stâncoasă a masivului, înspre canionul Vultureasa, nu am găsit nimic în acea zonă. Noi o să mai intrăm de câteva ori pe acel canion și vom lua o decizie în zilele următoare dacă vom opri căutările.”

Câtâlin Udrea, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea: „Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii proprietarului bunurilor dispărute.”

Polițiștii din Vâlcea au cerut și ajutorul colegilor lor din Germania, dar deocamdată nu au conturat niciun scenariu care să-i ajute în limpezirea acestui mister.

Sursa: Stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe