CHIMCOMPLEX Ramnicu Valcea, primele livrări de dezinfectanți în țară

miercuri, 1 aprilie 2020

Chimcomplex, fostul Oltchim, a făcut primele livrări de dezinfectanți la instituțiile din județul Vâlcea. La combinat se lucrează în schimburi pentru a se putea acoperi toate nevoile naționale și se așteaptă de la Ministerul Sănătății o listă de priorități cu instituțiile și spitalele care au nevoie de biocid.

Combinatul are deja stocuri de peste 100 de tone și pentru 6 luni are și acordul Ministerului Sănătății pentru a livra dezinfectanții. Produsele sunt disponibile prioritar pentru piața din România, atât pentru instituții publice cât și pentru companii, în funcție de urgențe.

Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de tip IBC de o tonă sau în cisterne auto, urmând ca în perioada următoare să se distribuie îmbuteliat și în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.

Clorul este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător. De aceea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția pentru Protecția Mediului (Environmental Protection Agency (EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafețelor împotriva virusului COVID-19.

Combinatul și-a modificat în ultimele săptămâni liniile de producție industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sănătatea publică, în contextul pandemiei de Coronavirus. Compania a anunțat deja că producția combinatului poate acoperi nevoile naționale din această perioadă, în cadrul unui program intens de producție și ambalare de 24/7.

“Ne-am mobilizat la toate nivelurile și vom dona sute de tone de hipoclorit instituțiilor naționale ale statului, dar și local, instituțiilor din comunitățile unde ne desfășurăm activitățile, precum și angajaților și foștilor angajați pentru uz propriu” a declarat, săptămâna trecută, Ștefan Vuza, Președinte Chimcomplex.

Sursa: https://www.revistabiz.ro/fostul-oltchim-primele-livrari-de-dezinfectanti-in-tara/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe